DIY planer for opbygning af et spisebord

February 19

DIY planer for opbygning af et spisebord

Et spisebord er omdrejningspunktet for enhver spisestue. Dens størrelse dominerer området, og dens stil dikterer stilen i resten af rummet. Det er ikke kun et sted at spise men et sted at servere mad og endda et sted til at dekorere. Spisebordet virkelig sætter tonen for et måltid.

Bygge din egen spisebord er ikke svært, men det tager tid og kræfter – og god kvalitet træ.

Størrelse

Spiseborde kan bygges til at supplere ethvert møbler stil, men din primære overvejelse bør proportionerne. Starte med selve tabellen. Spørg dig selv, hvis tykkelse på toppen er passende for sin størrelse. Du bestemt ønsker ikke en bordplade, der ligner mere et stykke papir eller en simpel luns af træ. Sørg for, at tykkelsen af toppen og benene, plus bredden på forpladsen, er alle et rimeligt forhold til hinanden. Tyk toppe bør ikke sidde på fine ben, heller ikke bør tynde toppe blive væksthæmmede af massive forklæder.

Disse forhold bør derefter betragtes som en enhed. Være den bordplade størrelse står i rimeligt forhold til sin højde. En af grundene spiseborde er som regel store anliggender er, at en lille tabel vises muligvis for høj. Men du skal også passe, når bygge et bredere, fordi du ikke ønsker et stort bord, der ser skrøbelig.

Endelig overveje, hvordan tabellen fylder dens plads i rummet. Det bør ikke være for lille i forhold til rummet 's andre møbler, men du skal give nok plads til diners at bevæge sig rundt om bordet, selv når andre sidder.

Ben og forklæde

Benene på et spisebord kan være lige, koniske eller vendte. Men det er traditionel at forlade øverst af det firkantede ben, så det lettere kan samles til forklæde stykker.

Mens ben farm tabeller kan fastgøres i mange acceptable måder, skal formelle spiseborde indarbejde en vis grad af raffinement i deres konstruktion. Dette betyder generelt mortise og tenon leddene. En tenon er en "tunge" af træ, som er modelleret fra forklæde stykke passer ind i en mortise, som er et slot, skære i den tilsvarende ben. Dette giver mulighed for forklæde vises næsten støbt på benet. Derudover er mortise og tenon leddene meget stærk.

Nogle håndværkere tilføje en blok til hvert hjørne af forklæde og ben-forsamlingen til at tilføje yderligere styrke og stabilitet. Afskårne ender af corner blokke er skrå på en 45-graders vinkel, derefter boltet til benet og skruet begge forklæde stykker. Hvis du ikke ønsker at forsøge dette undertiden vanskelige afstivning metode, er færdige metal beslag tilgængelige til at forenkle jobbet.

Toppe

Spisebord toppe er generelt lavet af limet-up tømmer, der er blevet høvlet og slebet glat. Møbler-grade krydsfiner er en anden mulighed, men kanterne ikke kan udsættes til venstre. Hvis krydsfiner anvendes, skal være stribede kanter. Kantning bånd kan være ansat, men det risikerer at blive bankede løs hvis nogen støder mod det.

En bedre løsning er at bruge tømmer, der matcher krydsfiner finer. Afhængigt af størrelsen på tabellen, tømmer "strips" af måske 3 eller 4 inches i bredden kan være limet til lange kanterne af tabellen. derefter kan lignende stykker Limes langs de smallere kanter, der dækker både krydsfiner og tømmer kanterne. Korn på dette stykke normalt kører "på tværs af korn," som giver udgangen et færdigt look samtidig tilføjer nogle detaljer og interesse til en ellers almindelig top.

Finish

Der findes ingen standard efterbehandling metode for spiseborde, end at vælge noget elegant. Maling kan arbejde for en gård tabel, men ikke for et spisebord. Vælg en passende pletten og eventuelt til rummet 's andre møbler, flere niveauer af en klar-coat finish at gøre tabellen mere holdbare og lettere at rengøre.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com