Døråbning Arch stilarter

December 23

Døråbning Arch stilarter

Døre med buer tilføje dramatiske og æstetiske appel til arkitektur samt øge strømmen af luft og lys ind i rummet. Før indførelsen af buer, bjælker eller spær var den eneste mulighed for at støtte mur del ovenfor døråbninger og var typisk lavet af tunge træ eller sten til at give struktur maksimal styrke. De fleste arch stilarter har rødder, der går tilbage århundreder.

Flade buer

Den mest grundlæggende og letteste-hen til-opbygge døråbning bue kaldes flad bue, selv om det er ofte lettere buet. En flad bue understøttes af en solid stråle skåret i en kileform eller en samling af kile-formede mursten, blokke eller sten.

Segmental stil

Denne bue stil har en karakteristisk, subtile kurve på toppen, ligesom en perfekt buede øjenbryn. En af de første anvendelser af en segmental arch er på Ponte Vecchi bro, opført i 1300-tallet i Firenze i Italien.

Gotiske hvælvinger

Gotiske hvælvinger, som er smalle og spidse på toppen som et ahornblad, først vundet popularitet i 1100-tallet og blev brugt i europæisk arkitektur indtil 1500-tallet. Stilen blev genoplivet i Amerika i slutningen af 1800-tallet og fortsatte med at være indarbejdet i kommercielle bygninger og boliger i flere årtier.

Tudor-stil buer

Omkring samme tid gotiske hvælvinger vandt yndest hos amerikanske arkitekter, opstået hvælvinger i Tudor-stil. Deres form er baseret på Tudor-stil tagene af 1500-tallet og viser et lidt spidst apex med blidt skrånende sider.

Romerske buer

Romerske buer har semi-cirkelfigurer først designet af tidlige romerske bygning ingeniører hjælp af beton, hvilket gav dem mere fleksibilitet i at designe og konstruere kurvede buer. I dag, romerske buer er mest udbredt i moderne spansk kolonial-stil bygninger.

Maurisk stil buer

Også kendt som hestesko arches, denne usædvanlige stil er typisk findes på store døråbninger og indgange til teatre og film huse. Stilen blev indført i det første århundrede og havde efterfølgende pigge af arkitektonisk fordel i boliger og erhvervsbygninger gennem århundrede.

Buegang Trim stilarter

Moderne døråbning buer er forstærket af forskellige stilarter af kolonner og støbning. Kontinuerlig støbning omgiver buegang med en ubrudt segment af trim. En piedestal-baserede stil har lavere understøtter større end side kolonnerne af buegang. Kolonne ben buegange er omgivet af tre-dimensionelle kolonner. En pilaster ben buegang har ornamentale rektangulære kolonner på hver side at udvide udadtil 2 til 3 inches fra væg overflade.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com