Ductless vs Central Air

May 17

Ductless vs Central Air

Centrale luftkonditioneringsanlæg, der er nem at betjene, diskret og stille. Nogle hjem og bygninger er dog ikke velegnet til centrale klimaanlæg. Dette er ofte på grund af omkostningerne og kompleksiteten ved at installere en kanalsystemet. Efter anden verdenskrig banede Mitsubishi Electric vejen for indførelsen af ductless systemer at rumme Japans voksende befolkning af højhus lejlighed beboere. I dag, giver ductless systemer køling løsninger for folk i boliger, høje stiger og kommercielle strukturer i USA og i hele verden.

Ductless

Ud over eliminerer behovet for en kanalsystemet, er ductless aircondition også en afkøling system alternativ til private hjem og virksomheder, der bruger strålevarme, en hydronic vand varme system eller til rumopvarmning. Ductless systemer (også kaldet "mini split systemer") bruge en indendørs aggregatets og en udendørs kompressor enhed. Men i modsætning til en central air unit, som afkøler hele huset, den aggregatets udbetaler kold luft ind i stuen, hvor det er placeret. Dette betyder i luften, hvor luften handleren ligger bliver køligere end andre rum i en bolig, der svarer til hvordan en "vindue-box", eller værelse klimaanlægget, fungerer. En kompakt enhed er imidlertid langt mere kraftfulde og effektive til at levere kølig luft.

Central Air

Centrale klimaanlæg udnytte et netværk af kanaler til at distribuere kølig luft. Da luften cirkulerer det bliver varmere og recirkulerer tilbage gennem luften handleren til udendørs kompressor enhed skal køles igen, og processen gentages. Mest bolig central air systemer udnytter en "split" system, der inkorporerer en udendørs kompressor og kondensator. En central klimaanlægget er en del af et samlet HVAC (opvarmning, ventilation, aircondition) system. Den vigtigste forskel mellem et kompakt system og en central klimaanlægget er, at den kølige luft er leveret gennem et netværk af kanaler.

Fordele

Ductless systems har kapacitet til at afkøle et værelse eller en hel zone i et hjem eller bygge effektivt. Og som et centralt klimaanlæg, de er tilsluttet en termostat så brugeren kan angive en præcis temperatur, versus begrænse valg til høj, medium og lav--som er tilfældet med et "vindue-box" eller værelse klimaanlægget. Du kan også tilslutte så mange som fire ductless enheder til én udendørs kondensatoren enhed, og stadig kontrol den tempererede for hver enhed enkeltvis. På den anden side med centrale klimaanlæg får du at kombinere både opvarmning og køling behov i ét system. Kølig luft er stille og roligt og effektivt leveret gennem ventilationskanaler beliggende i gulve, langs baseboards, på vægge eller lofter.

Økonomiske overvejelser

Den oprindelige investering i en ductless system kan køre omkring $1.000 for enheden, efter forbruger Search.com, fra juli 2011. Installationsomkostninger er adskilt. Centrale systemer starter ved omkring $2.500 for udstyr kun--omkostninger til kanalerne og installation er adskilt og er baseret på størrelse og krav til hjemmet eller bygningen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com