Dyrker bønner bedre i ler sandet eller pottemuld?

September 23

Enhver, der vokser bønner ønsker dem til at være så frugtbart som muligt. Bønner, der kun producerer et par bælg er ikke umagen værd. Slags jord og gødning brugt kan gøre en stor forskel i kvaliteten og kvantiteten af bønner produceret. Lerjord og pottemuld arbejde lige så godt for voksende bønner, hvis de rigtige teknikker er brugt.

Jordbearbejdning

Bønner kan vokse i næsten al slags jord. Den bedste slags jord skal bruges til bønner er jorde, der er løs og godt kulsyre. Mulden kan omdannes til kulsyre jord med den rette blanding af gødning og dækningsmateriale placeret i og på toppen af jorden. Gartnere, der har mindre haver måtte ønske at bruge pottemuld. Pottemuld designet til grøntsager har nogle af de bedste ernæring kvalitet for at dyrke alle slags bønner.

Lerjord

Bønner vil vokse ganske godt i lerjord. Men fordi lerjord er tætte, jorden kan få hårde nedenunder og en lys jord skorpe kan danne på toppen. Gartnere arbejder med lerjord bør sørge for at plante bønnerne dybt nok til at forhindre bønnerne fra udryddelse i det øverste lag af jordbunden. Frø bør være plantet lidt mere end 1 tomme dyb. For de bedste resultater, mix 2-3 inches af organisk materiale såsom kompost med 1 pund gødning for hver 100 fødder af jord.

Pottemuld

Pottemuld er en blanding af snavs og mineraler designet til at give planter og grøntsager med den bedste blanding af næringsstoffer. Pottemuld vil arbejde stor for dyrkning af bønner, men den rigtige slags jord skal købes. Enhver pottemuld, der er specifikt rettet mod grøntsager vil fungere bedre end pottemuld jordbund indskyde nemlig blomst vækst. De fleste planteskoler sælger flere former for vegetabilske pottemuld.

Overvejelser

Generelt pole bønner vokse bedre i nordlige klimaer, og vokser bedst i mere sydlige klimaer bush bønner og tørrede bønner. Slags jord, der er til stede begrænser ikke slags bønner, der kan dyrkes. Lerjord er mere almindelige i områder tæt på store vandområder såsom søer og moser. Hvis en jord er meget ler-baseret, så er det en god idé at blande pottemuld ned i jorden til store haver. Hvis haven er lille, er det bedst at bruge pottemuld kun.

Typer

Der er mange typer af bønner. De vigtigste typer er pole bønner, bush bønner og tørrede bønner. Nogle fælles pole bønner er: Kentucky spekulerer, Romano og blå søer. Bush bønner kan nævnes: Greencrop, Tendercrop, Slenderette, guld afgrøde og Kinghorn voks. Fælles tørrede bønner er: nyre, pinto, sorte bønner og black-eyed ærter. Tørrede bønner er den mest almindelige form for bønner. Tørrede bønner vil vokse bedre i pottemuld. Pole bønner vokse bedre i lerjord. Bush bønner kan vokse i enten slags jord.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com