Effekten af at bruge gødning

April 12

Effekten af at bruge gødning

Gødning er blevet en fast bestanddel af landbruget og er også almindeligt anvendt i husholdninger til støtte i væksten af græsplæner og haver. Der er mange typer af gødning, men de er normalt sammensat af fosfor, kvælstof og kalium forbindelser. Gødning i høj grad påvirke miljøet i både positive og negative måder.

Planternes vækst

Gødning er designet til at give næringsstoffer og kemiske forbindelser, som planter har brug for at vokse, når disse elementer ikke leveres af det naturlige miljø. Dette tilskud giver landmænd og gartnere at dyrke planter i steder, som normalt ikke ville støtte væksten af disse organismer. Bønder kan slå jord, der ellers ville være golde ind i et plot af rentable afgrøder. Gødning også hjælpe naturligt voksende planter bliver større og mere hårdføre over tid. Denne handling hjælper med at skabe en mere rigelig fødevareforsyning, som ikke ville være muligt uden gødning brug.

Vandforurening

En fare forbundet med gødning er kontaminering af lokale vandforsyning. Hvis gødning ikke anvendes eller opbevares omhyggeligt, kan det meget nemt sive ned i jorden og indsamle i grundvandet under jorden. Gødningen er derefter transporteres af vandet i en nærliggende floder, søer eller reservoirer. Når denne forurening sker på en bred skala, søer og floder kan blive uegnet til at svømme i og store mængder af alger kan vokse i vandet. Algerne fortsætter med at sprede og tager meget af ilt ud af vand samtidig med at blokere sollyset fra føres ind i vandet. Den kombinerede tab af ressourcer fører til død af mange dyrearter lever i den lokale akvatiske økosystemer. Denne forurening kan også slå en drikke levering giftige.

Kræft

En ekstra sundhedsspørgsmål vedrørende gødning indebærer en øget kræftrisiko hos mennesker, der regelmæssigt håndterer eller arbejder med befrugtende kemikalier eller folk, der er omkring stoffer på en regelmæssig basis, herunder børn og kæledyr. Kontakt med eller indånding af befrugtende kemikalier har været knyttet til testikelkræft hos mænd og forplantningsskader i kvinder. Californien offentlighedens interesse Research Group har foretaget undersøgelser på flere gødning og fundet farligt affald kemikalier indeholdt i dem, der har været forbundet med flere sundhedsmæssige problemer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com