Effekten af frø kerne størrelse på majs udbytte

December 17

Effekten af frø kerne størrelse på majs udbytte

I vores kultur menes det, at større er altid bedre. Super størrelse sandwich påvise værdien af en dollar. At eje en kæde af butikker er et tegn på succes og viser frugten af vores arbejdskraft. Så det er naturligt, at landmanden ville tro større skal kerner af froe corn producere et højere udbytte af majs.

Størrelse

Landmændene har været bekymret over årene om små, ovale kerner. Mest ønskede kerner af majs er store og flade eller 1.03oz./100 frø. Det forekommer, at de større frø vil producere et større udbytte af majs i forhold til de mindre frø, der er.56oz./100 frø.

Historie

Siden begyndelsen af 1900-tallet, har forskerne spekuleret over, hvis majs udbytter er påvirket af størrelsen og formen af kernen. Ifølge Dr. Kiesselbach, University of Nebraska, (1937), påvirker størrelsen af kernen ikke udbyttet af majs under normale plantning. Forskningen blev genoptaget i 1990 ' erne af forskere på tværs af USA 's majs bælte. Deres konklusioner var de samme som Kiesselbach, at udbytterne var ens uanset form og størrelse af kernen.

Overvejelser

Selvom historien skulle vise sig, at størrelsen af frøene ikke påvirker det samlede udbytte, har laboratorieundersøgelser vist, at mindre frø ikke spire godt under stress, såsom tidlig beplantninger når jorden er cool og muld er hårdt og crusted. Når de små frø spire, synes planterne at være mindre end de store frø. Når kornet begynder at kvast er der ingen forskelle i majs produktion.

Betydning

Størrelsen af frøene kan påvirke den oprindelige spiring og begyndelsen vækststadierne af kornet, men det påvirker ikke den mest kritiske frø-fill fase under tasseling. Dette forklarer, hvorfor forskere fundet lidt forskel i udbyttet mellem små og store frø.

Fokus

I stedet for at være alt for bekymret med størrelsen af kernen, fokusere mere på typen frø, genetiske træk og prisen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com