Effekten af pH på jord bakterier

April 28

Effekten af pH på jord bakterier

Mangfoldighed af jord bakterier er i vid udstrækning dikteres af pH i jorden. Mens neutral og basisk jordbund fremme væksten af et stort antal arter af bakterier, jord, har sure jordbund en negativ indvirkning på deres vækst og arter rigdom. Dette er grunden til, hvorfor de sure jord af tropiske regnskove Vis mindre jord mangfoldighed sammenlignet med de neutrale og basisk jordbund i ørkenområder.

Jord bakterier

De fleste jord bakterier foretrækker en smal pH række 6.7 til 7,5 til at trives. Men nogle jord bakterier kan vokse kun lav-pH betingelser. De er kendt som acidophilic bakterier. Nogle jord bakterier kan trives kun høj pH betingelser. De er kendt som alkaliphiles. Der er endnu en anden kategori af jord bakterier, kendt som neutrophiles, som kan leve kun neutral pH betingelser.

Acidophiles

Acidophilic bakterier vokse i jord med pH niveauer fra 1 til 5. Arter af acidophilic bakterier findes bebo sure jordbund på tværs af alle dele af kloden. De er i stand til at modstå og overleve i et surt miljø, fordi de er i stand til at opretholde en pH 6,5 inde i deres krop ved at konstant transportere brint ioner fra deres celler.

Alkaliphiles

Alkaliphiles vokser i jord med pH niveauer fra 9 til 11. Arter af alkaliphiles findes lever basisk jordbund og søer med alkalisk vand. De er i stand til at overleve i basisk miljø, fordi de er i stand til at opretholde pH niveauer af 8 inde i deres organer ved konstant transport af brint-ioner ind i deres celler.

Neutrophiles

Neutrophiles er bakterier, der kan ideelt vokser kun i neutral jord med pH 7. Arter af neutrophiles bebor jord med pH spænder fra 5.4 til 8,5. Disse type af bakterier har tendens til at opretholde en neutral indre organ pH og er derfor i stand til at overleve i en bred vifte af geografiske zoner.

Virkning af PH-ændringer på jord bakterier

PH-niveau i jorden regulerer en masse faktorer som tilgængelighed af næringsstoffer, kulstof og væsentlige spore elementer, og derfor har en stor indvirkning på bakteriel vækst. Derfor kan selv mindre ændringer i jordbundens pH drastisk påvirke mangfoldighed af jordens bakterier. For eksempel, kan tilføjer lime eller aske til sure jordbund øge pH i jorden og reducere syreindholdet. Som et resultat, jorden bliver neutral eller svagt basisk, og understøtter dermed bedre bakterievækst og mangfoldighed. Dog tilføjer for meget af kalk eller aske til sure jordbund kan skubbe jord pH til et meget alkalisk niveau.

Ifølge en undersøgelse udført på Rothamsted forskning i Det Forenede Kongerige, når jordens pH-værdi er steget fra 4 til 8, det medfører en tilsvarende forhøjelse af bakterievækst med fire gange, men en yderligere stigning i pH-værdier kan være til skade for bakterievækst. Bakterievækst er mest udtalt ved pH 7. Øge pH til mere basisk niveauer eller faldende pH til yderst sure niveauer kan være dødbringende for jord bakteriel populationer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com