Effekten af tid på hærdning af beton

October 29

Beton er ikke ét enkelt stof, men flere, lige fra de allestedsnærværende cement til slagger og sediment, kalksten, granit og endda aske. På grund af de forskellige materialer der bruges i forskellige konkrete blandinger, have blandingerne en tendens til at helbrede til forskellige priser. Bortset fra den tid det tager for at helbrede, påvirkes flere andre aspekter af beton over tid.

Hydrering

Selv om beton vil tørre over tid, er nøglen til korrekt hærdning ordentlig hydrering af cement anvendes i beton. Hærdning betyder cement og vand reagerer kemisk, som hjælper med at størkne bånd mellem partikler og gør betonen stærkere. Så hærdning indebærer befugtning toppen af beton, ikke at lade det tørre ud, over fem til syv dage. Efter den primære hærdning, cementen fortsat til at absorbere fugt, men i små doser, indtil det har været mættet.

Hærdning

Den kemiske reaktion under hydrering proces gør hærdet beton meget stærkere og hårdere end uhærdet beton. Beton er faktisk fortsat styrke og hærde i år. Efter ca. 28 dage, dog en masse hydrering har fundet sted og beton er normalt ganske stærke. Dette kaldes "28 dages styrke", og angiver tilstrækkelig styrke til at håndtere overalt fra 3.000 til 14.500 pounds per kvadrattomme.

Luftlommer

I beton med luft-Training Portland cement, åbner tid under hærdning processen også lille luftlommer i strukturen af beton. Disse luftlommer er særligt værdifuldt i koldere klimaer, fordi de giver frosne vand plads til at udvide. Beton uden disse luftlommer kan knæk da vand udvider sig under gentagen nedfrysning og optøning.

Ekspansion

Over tid i betonen hærdning proces, er det normalt, at betonen til at udvide meget lidt. Dette skyldes, at betonen er tilbageholdelse af vand. Faktisk kan forkert hydrering af beton føre til revner på grund af vand tab svind.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com