Effekter af Stinkbugs på tidsler

November 10

Effekter af Stinkbugs på tidsler

Stinke bugs feed på en bred vifte af planter, herunder mange ukrudt, træer, grøntsager og frugter. Disse skadedyr er fælles i hele Nordamerika, ofte forårsager alvorlige skader på afgrøder og prydplanter. Selvom gartnere kan bekymre sig mere om skaderne på haveplanter end skader på tidsler, stank bugs, der lever af ukrudt har tendens til at angribe andre nærliggende planter, ofte skaber kaos på haver og landskaber.

Stinke Bugs

Stinke bugs har en krop, der ligner formen på et skjold. De varierer i farver fra brun til grøn. Nogle har markeringer i nuancer af gul, rød eller pink. Frø er den foretrukne kilde til mad til stinkbugs. I mangel af frø Drej stinkbugs til stængler og blade for ernæring. Mens nogle bugs overleve vinteren som æg inde i isolerede æg sække, eller som larver inde beskyttende chrysalises, stink overvintre bugs som voksne, om nye æg om foråret. Så mange som tre generationer af stank bugs kan findes i en enkelt sæson. Stinke bugs, der lever af planter vokse til en moden længde mellem 1/2 og 3/4 af en tomme lang.

Værter

Stinke bugs er et stort problem for vegetabilske og sojabønner landmænd. Selv om disse insekter kan forårsage omfattende skader til dyrkede afgrøder, vælger de generelt at fodre med ukrudt, herunder russisk tidsel. Andre ukrudt værter omfatter vilde brombær, nutsedge, lille Katost og sennep planter.

Skader

Stinke bugs fjerne næringsstoffer fra tidsler og andre planter af piercing overfladen af blade og stilke med deres needlelike mouthparts. De suge saft fra vegetativt væv, forlader små brune og sorte pletter over de berørte løv. Fodring forårsager blød svampet områder og årsag udtørring af nye skud og stængler. Stinke bug fodring øger risikoen for bakteriel, fungal og virale infektioner i beskadigede planterne. Angrebne tidsler kan vise en nedsat spiring.

Forebyggelse

Kontrollerende stank bugs på ukrudt kan hjælpe med at beskytte dyrkede afgrøder fra spredning af disse skadedyr. Biologiske bekæmpelsesmetoder består af at indføre parasitter, der lever af stank bugs. Disse parasitter omfatter Trichopoda pennipes, eller tachinid flyver samt Trissolcus basalis, en type af parasitære hveps, at feeds på stank bug æg. Handpicking stank bugs og deres æg, minimere hjælper med at spredningen af disse skadedyr. Kemiske pesticider er generelt ineffektive i kontrollerende stank bugs.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com