Effektiv dugpunkt interval for fordampningsemissioner kølere

October 30

Effektiv dugpunkt interval for fordampningsemissioner kølere

I tørre, ørkenagtige klima, fordampning, eller sump reducere kølere temperaturen inde i huse og bygninger. Varm uden luft bevæger sig gennem puder dyppet i vand og de afkølede luft blæses ind i huset. I gennemsnit fordampningsemissioner kølere bruge 3 til 15 gallon vand om dagen og sænke indvendigt temperatur op til 30 grader Fahrenheit. De er normalt monteret på taget eller i et vindue. Fordampningsemissioner kølere er kun nyttig for køling luft inden for et bestemt dugpunkt.

Kræves dugpunkt

Dugpunkt er lufttemperaturen når fugten i luften begynder at kondensere. Når græsset er dækket i dug, er dug punkt nået. Generelt afkøler en fordampning køler luften til 10 grader højere end Dugpunktet. For eksempel, når dugpunkt er 60 grader, en meget effektiv fordampning køler vil køle indersiden luft til omkring 70 grader. En moderat effektive fordampning køler afkøler luften til omkring 75 grader. En fordampning køler cool ikke luft godt hvis dugpunkt er over 55-60 grader.

Relativ luftfugtighed

Relativ luftfugtighed varierer fra 0 til 100 procent. Luftfugtigheden er tæt på 100 procent, når det regner. Når luftfugtigheden er høj, er dugpunkt tæt på den aktuelle temperatur. Den optimale betingelse for en fordampning køler med en 100-grad uden for temperatur er 5-10% relativ luftfugtighed. Når udendørstemperaturen er 90 grader, en 20-30% relativ luftfugtighed eller mindre er bedst til ved hjælp af en fordampning køler. På 80 grader, en relativ luftfugtighed på under 65 procent giver mulighed for indersiden luft skal køles effektivt.

Sådan måler dugpunkt og relativ luftfugtighed

En slynge psychrometer er en enhed, der præcist måler dugpunkt-temperaturen og relative luftfugtigheden. Psychrometer bruger en tør-pære og en våd-pære temperatur læsning. Tør-pære er den udvendige temperatur læsning fra en typisk termometer. Wet-pære læsning er fra et termometer med en våd klud, der dækker termometeret. Et psychrometer diagram vedrører de tørre og våde-pære aflæsninger og giver dugpunkt og relativ luftfugtighed.

Bedste steder for en fordampning køler

Ørkener har normalt en lav dugpunkt temperatur og relativ luftfugtighed. Områder i det vestlige USA har tendens til at være den mest egnede til fordampningsemissioner kølere. Disse omfatter byerne i Phoenix, Arizona, Las Vegas, Nevada og Denver. I nogle områder med monsunregn i sommer, er en fordampning køler bruges sammen med en air condition. Når dugpunkt temperaturen og luftfugtigheden er lav, anvendes den fordampning køler. Air conditionere køler huset på andre tidspunkter.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com