Effektiv opvarmning metoder

January 26

Mennesker, der lever over hele verden, især på de højere og lavere breddegrader, har beskæftiget sig med udfordringen til opvarmning deres hjem. Betydelige fremskridt i varme teknologi har udvidet på to centrale temaer: varmen af forbrænding og måder at fange og lagre solenergi. Moderne tider har yderligere indført brugen af elvarme fra fossile brændstof-kilder. Sortering af de mest effektive opvarmning metode afhænger varme krav og placering og site forhold i hjemmet. Varme et hjem har tre grundlæggende bestanddele, generere varme, distribuere det og holde det i hjemmet gennem isolering og varmegenvinding.

Træfyrede ovne og pejse

Måske kan den ældste metode for varme, brændende træ, kul, gødning, tørv eller andre tør organisk materiale være en yderst effektiv form for varme, da det bruger en fornyelig ressource og har et højt energiindhold pr. enhed af massen. Traditionelle brændeovne normalt tjente et dobbelt formål som madlavning ovnen af hjem og blev placeret i en central skorsten, der holdt varmen fra ovnen gemt i en stor jord-materiale struktur (mursten, ler blok, vædret jorden, adobe, osv.). Lagring af varmen fra en brændeovn kan være yderligere hjulpet af at have et kombineret træ-kedel system, hvor en stor mængde af vand er opvarmet ved siden af træ brændeovn og distribueres gennem huset. Mange moderne ovne er udstyret med sekundære forbrændingskamre, som forbrænde partikler i woodsmoke, at få ekstra energi fra din oprindelige brændstof og afbrænding meget renere end de brændeovne, der giver os syreregn og London fog. Alternativt, ovne udstyret med katalysator også forbrænde partikler i røgen, men skal udskiftes hver så ofte som katalysator vil få brugt op. Forstadiet til brændeovnen, pejsen, er en ineffektiv måde at varme et rum, især når den kombineres med en skorsten (versus traditionelle åbent haller med røg huller i taget), som det pumper luft ud af bygningen til en proportional med mængden af varme, der genererer en brand.

Solvarmeanlæg

Indfange solens energi er den mest effektive måde at varme et rum, som energien, der hovedsagelig kommer gratis. Solar passivhuse er udformet på en måde at indfange solens energi gennem dagen og gemme det i de strukturelle elementer i huset eller i specialdesignet køleplader, såsom store tanke vand eller segmenter af mursten eller beton. Disse kan kombineres med en sol skorsten eller centrale brændeovn. Men vinduer og udhæng skal udformes korrekt ikke overophedes huset i sommer. Supplerende varme fra solen kan hentes ved hjælp af en termisk solfangeranlæg, enten et fladt solpanel termisk eller en matrix af evakueret heat rør. Generelt, solenergisystemer binde i en central varmeveksler, der varmer den vigtigste varmtvandsforsyning til indenlandsk brug eller centralvarmeanlægget.

Varmepumper

En varmepumpe samler energi gennem en proces svarende til hvordan en klimaanlægget virker, trække varmen fra udeluften eller grundvand. Da jorden opretholder en forholdsvis konstant temperatur (normalt mellem 50 og 70 grader Fahrenheit) under en vis dybde (afhængigt af din geografiske placering), har ground-source varmepumper højere virkningsgrad end luft-source pumper. Det væsentlige, en varmepumpe består af fire dele; en lavtryks løkke, der er ekstremt kolde og opvarmet af omgivende luft eller vand, en kompressor, der komprimerer den nu-opvarmet lavtryks løkke i en højtryks og en høj temperatur varme loop, som derefter overfører varme til huset gennem en varmeveksler (den fjerde stykke). Varmepumper er effektiv, fordi den eneste energi, der kræves af varmepumpen er for en ventilator (til air-baseret systemer) eller pumpe (for jordbaserede), en kompressor, og en anden fan eller pumpe til distribution til huset.

Varme distributionssystemer

Et gulvvarme system gemmer varmen i gulvet i huset og udtrykker det, hvor det er følte de fleste af en beboer: fødderne. Denne type system udnytter naturlige konvektion strømninger for at fordele varmen jævnt gennem et rum (varmen stiger). Baseboard eller radiator-systemer skal beskyttes ordentligt mod ydervægge og sættes bedst på indvendige vægge kan ikke kaste varme på ydersiden. Central air varme hurtigt varmer rum, men kræver kanalen vedligeholdelse og gemmer ikke som meget termisk energi i byggematerialer som andre systemer (dvs. huset vil køle hurtigere).

Varme genvindingssystemer

Som en sidste bemærkning indfange varme genvindingssystemer varmen forsvinder fra huset under normale ventilation ved kører udstødning luft gennem en luft til luft varmeveksler. Disse systemer kan også bruges på en kedel, der opererer på en lav udstødning pres. Et heat recovery system for hjem ventilation kræver nogle mekaniske ventilation (og energiforbrug) til push varmet luften tilbage ind i huset.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com