Effektiviteten af T-5 fluorescerende inventar

April 12

I USA, har der været tre generationer af lysstofrør, begyndende med T12 og efterfulgt af T8 og senest T5. Med hver generation, teknologien har forbedret, hvilket bringer med det øgede effektivitet og energibesparelser.

Betydning af numre

Bestemme, hvilken slags lys pære du kigger på kan være forvirrende, hvis du ikke forstår de koder, der anvendes af fabrikanter. Med en T5 lysstofrør "T" står for rørformede og "5" er henvisninger diameter af rør i ottendedele af en tomme. Derfor måler en T5 pære 5/8 tommer, mens en T12 vil være et betydeligt større 1--1/2 tommer. Andre numre, der er forbundet med et lysstofrør vil være watt og farvetemperatur. Det er værd at nævne at farvetemperaturen har meget lidt at gøre med den effektivitet eller output af pære og er blot en indikator for hvor varm eller kold farve af lys vil være.

Standard Output vs. høj Output

En standard output (så) T5 bruger 12 procent mindre energi end tilsvarende T8 rør og 45 procent mindre energi end T12 rør. High output (HO) T5 vil bruge mere energi end en T12 pære men har den højeste lys afgang rådighed i et fluorescerende rør. Højkapacitet sorter af T5 er mest nyttige i nybyggeri og renoveringer, når det er muligt at drage fordel af den øgede lyseffekt ved at installere færre samlede belysning turneringsplaner. I situationer hvor en en-til-en udskiftning kaldes, for det er bedst at holde med standarden output T5. Ellers kan du øge dine energiomkostninger og muligvis ende op med et rum, der er langt lysere end du ønskede.

Andre fordele

Over tid producere pærer af alle typer mindre lys, som de brænder. Den tekniske betegnelse for dette er lumen afskrivning. I fluorescents, dette er normalt forårsaget af kviksølv inde i røret, stikning til indersiden overflade som det brænder og reducere mængden af lys, der passerer selvom glasset. T5s har en lavere afskrivningstakt end andre fluorescents, hvilket betyder, at de fortsat vil være tættere på peak lysstyrke for en længere procentdel af deres liv.

Opgradering til T5

Størrelse forskel på T5 pæren betyder, at det ikke kan direkte erstatte et T8 eller T12 rør i et eksisterende armatur. I nogle tilfælde er det muligt at opgradere eksisterende T8 eller T12 lys til T5 fluorescents med en eftermontering kit, som vil tillade dig at ændre Lampesokler og ballast. I andre tilfælde er det nødvendigt at erstatte hele belysning fastholdelsesanordningen.

Ulemper

Den største klage over T5 pærer er blænding. Når du tager den samme mængde lys og komprimere det til en mindre pakke, øges risikoen for blænding. Typisk, blænding er kategoriseret i to måder--direkte og reflekteret. Direkte blænding er den ubehagelige virkning af at kigge direkte ved kilden af lys, og reflekterede blænding er afspejling af denne kilde i overflader som computerskærme. Begge disse spørgsmål kan elimineres gennem brug af ledeplader eller lameller, eller ved at vælge indirekte belysning turneringsplaner, at placere røret ud af syne og bruge reflektorer til diffuse lys i hele rummet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com