Eg vs Hickory træ

February 22

Eg vs Hickory træ

Sammenligninger mellem eg og hickory bør omfatte begge typer af eg: rød og hvid. Selv om de tre typer af træ der bruges i en lignende måde, forskelle i hårdhed, kan tæthed, korn mønstre og farve påvirke det endelige resultat. Forskellene mellem eg og hickory er typisk defineret af programmet. Eg og hickory producere støv, der kan forårsage sundhedsproblemer. Altid bære vejrtrækning og øjenbeskyttelse.

Hårdhedsskala

Janka skala satser hårdhed eller tæthed af løvtræ: jo højere antal, sværere eller mere tæt træ. Hickory er den sværeste af de tre typer med en rating på 1,820. Hvid eg er anden med en rating på 1,360. Rød eg er det blødeste af tre på 1,290. Af hensyn til sammenligning, brasilianske valnød eller ipe, har den højeste Janka rating på 3,684. I den lave ende af skalaen har white pine en rating på 380. Hårdhed og massefylde også påvirke vægt og gennemførlighed. Hickory er sværere på dine hænder, fingre og ryg.

Udstyr spørgsmål

Vælger hickory over eg midler skal du bedre vinger, der har brug for skarphed oftere. Hickory blunts almindelige træbearbejdning savklinger. Carbon-tippes vinger anbefales hickory, mens high-speed stål knive er normalt tilstrækkeligt for eg. Skydning eller køre negle ind i hickory kræver mere kraft end eg. Hvis søm eller skruer bryde ud i hickory kan de være sværere at fjerne end de ville være i eg. Pilot huller til skruer og søm--er når neglene er drevet i hånden--også anbefales når du bruger hickory. Hickory er mere tilbøjelige til at split eller splinter end eg. Boremaskiner, høvle, stationære sanders og alle automatiske feed udstyr skal køre ved langsommere hastigheder, når du bruger hickory, sammenlignet med eg. Hickory producerer en finere, mere pulverformige støv end eg Hvornår skære eller sleben. Eg producerer en grov savsmuld, der ikke bliver luftbårne så nemt når opskåret eller sleben. Vejrtrækning og øjenbeskyttelse bør bæres, når du arbejder med enhver form for træ,

Korn forskelle

Korn mønstre af de tre arter har subtile, men markante, forskelle. Rød eg har en bred korn mønster, kunne zig-zag, ligner en belysning bolt med skarpe kanter, køre i lige, tæt linjer eller kombinere alle de ovenstående. Rød eg varierer fra lys gul til brun til en lille lyserød. Hickory spænder fra overvejende grå til off-white til mørk brun og creme med striber i lilla--alt om det samme bord. Hickory korn mønster er stram og for det meste lige, men det kan dristigt vandre fra de lige linjer, danner trekantede mønstre, der kommer til en skarp punkt. På grund af forskellige kvaliteter, kan hickory også have knob og mangler, som nogle træbearbejdning entusiaster præmie for et rustikt udseende. Et definerende træk adskiller hvid eg hickory eller rød eg: hvid eg har en behagelig, parfume duft når frisk skåret.

Applikationer

Rød eg er den mest udbredte af de tre arter. Det er mere tilgængelig og mere overkommelige at hvid eg eller hickory. Rød eg anvendes traditionelt til kabinetter og interiør trim arbejde. Red oak krydsfiner er let tilgængelige. Hvid eg og hickory krydsfiner er mere eksklusivt end red oak krydsfiner, og muligvis skal bestilles specielt. Hvid eg anvendes typisk oftere til møbler og speciale-projekter. Gammeldags håndværkere værdsatte hvid eg for borde, stole og kister. Mængden af white oak antikke møbler stadig i eksistens vidner om træets udbredt brug omkring begyndelsen af 1900-tallet og før. Hickory er typisk bruges mindre for kabinet end er rød eller hvid eg, skyldes til dels, at de højere omkostninger, og det kan være sværere at finde. Hickory har en højere stress rating end rød eller hvid eg. Dens fleksibilitet har gjort det et populært valg for håndtag på sådanne ting som økser, skovle, hamre, River og baseball bats. Det er også populært for gulvbelægning og fine møbler.

Efterbehandling

Afsluttende spørgsmål mellem eg og hickory er baseret på forberedelse. Det tager længere tid at slibe hickory end eg, fordi det er sværere. Ridser er sværere at fjerne fra hickory end eg, især hvis ridser køre vinkelret på kornet. Typisk, hickory skal slibes med mindre gryn til at opnå samme udjævningen opnås med en mindre indsats end slibning enten type af eg. Eg finish forberedelse er ofte afsluttet med en afsluttende slibning ved hjælp af 100-sandkorn sandpapir. Hickory forberedelse kræver typisk en afsluttende slibning ved hjælp af 120 - 180 sandkorn sandpapir til at få det klar til pletten. Efterbehandling med pletten er også en differentiering faktor mellem de to arter: på grund af hickory hårdhed, pletten trænger det langsommere end eg. Pletten må forblive på overfladen af hickory længere end eg at opnå den samme farve. Når pletten er tørret, er top coat forberedelse stort set den samme blandt alle tre.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com