Egyptisk bomuld vs Percale

March 25

Egyptisk bomuld vs Percale

Bomuld varer sælges ofte alt efter om de er Percale eller egyptisk bomuld. Forskellene er subtil, men kan forstås let, når du har nogle grundlæggende oplysninger. Én udtrykket henviser strengt til typen materiale presenningen er lavet af og den anden er beskæftiger sig med vævning af stoffet.

Hvad er egyptisk bomuld

Egyptisk bomuld refererer til bomuld udelukkende dyrkes i Egypten langs Nilen. Særlige vækstbetingelser, høj luftfugtighed og rige jord findes i området resultat i en meget lang-fibered bomuld; 1(1/2) til 2(1/4) inches lang. Når vævet ind i klud er stoffet meget stærkt og glat at røre ved. Trådantal er 200 eller højere. Trådantal refererer til antallet af kæde og skud tråde skal findes i en kvadrattomme af stof.

Pima bomuld

Den amerikanske version af egyptisk bomuld er kendt som Pima bomuld opkaldt efter Pima-indianerne, der oprindeligt begyndte vokser det omkring 1900. Trådantal er lig i egyptisk bomuld, men på grund af regulering det sælges ikke som egyptisk bomuld.

Hvad er Percale

Percale er et begreb, der refererer til vævning af stof i modsætning til fiberindhold. Percale er vævet i en Lærredsvævet metode, som har kæde og skud tråde hænger sammen for at producere et skakternet effekt på overfladen af stoffet. Dette resulterer i en meget stærk, medium vægt stof, der holder sig godt i vask. Trådantal Percale er generelt omkring 200. Dette stof kan være fremstillet af 100% bomuld eller kan være en blanding af bomuld og polyester.

Døende og udskrivning

Egyptisk bomuld er en særdeles god stof til brug for døende og udskrivning. De lange fibre opsuge flydende let og indstille farven godt giver fremragende farveægthed. Disse faktorer gør den også ideel til udskrivning. Percale udfører også godt i dør og udskrivning når fremstillet af 100% bomuld. Polyester blandet Percale vil ikke acceptere farvestoffet.

Egyptisk bomuld vers Percale.

Percale kan være fremstillet af egyptisk bomuld, dette vil være en meget stærk luksuriøse stof og er højt værdsatte for sengetøj. Da udtrykket egyptisk bomuld refererer til den faktiske fiber antages ikke det automatisk for at være Percale. Egyptisk bomuld kan væves i nogen af de tre sædvanlige metoder ikke bare i Lærredsvævet af Percale. De andre to typer er satin vævning og twill som hver producerer en særskilt finish eller glans på kluden.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com