Eksempler på Private Garden planer

September 16

Eksempler på Private Garden planer

Oprettelse af en privat have til at passe din plads og livsstil er et projekt, der kræver tid, forskning og tanke. Integrere din egen personlige touch vil gøre din have lyst til hjem og tilskynde din familie til at bruge din udendørs rum. Privat have kan være formelle eller uformelle, afhængigt af din stil, præferencer, behov og klima, og det kan bygges for at passe uanset plads der er tilgængelig, fra en meget lille, urban plads til en stor, landdistrikter baghave. Selv om mange private haven stilarter findes, falder mange af dem i få hovedkategorier.

Formel haver

Formelle haver er designet til at være montrer. De er som regel beskåret og afdækket, og kræver en masse arbejde at opretholde, men de betragtes som kunstværker. Flere eksempler på formelle haver bruges i hele verden, men de mest populære i de Forenede Stater er de europæiske stilarter. Den franske haven bruger blomstrende planter plantet i forskellige geometriske figurer med et springvand i midten. Italiensk stil haven bruger stor græsplæne områder med et springvand og pergola. Den engelske have bruger begrebet natur tæmmet, og så det er plantet for at se vilde, men stadig har defineret senge og gåture.

Rock og Alpine haver

Rock haver er populære i tørre klimaer, meget stenede områder og alpine områder. Oprindeligt udviklet i England, er rock haver konstrueret på eller i nærheden af sten eller i meget tørre baggårde. Planter, som anvendes i rock haver varierer efter region. I ørkenen klimaer er kaktusser og ørken sukkulenter de mest velegnede planter, mens lavtvoksende alpine sukkulenter bruges i alpine områder. I tempererede områder, kan sukkulenter føjes til Scotch Lyng (Calluna vulgaris), som er hårdføre i amerikanske landbrugsministerium (USDA) plante hårdførhed zoner 4b gennem 7, kanel bregne (Osmunda cinnamonea.), hardy i USDA zoner 4 til 8, og royal bregne (Osmunda regalis), hårdfør i USDA zoner 4 til 9. Planter bruges til at dekorere klipperne og er gemt ind i kroge og hjørner samt større rum indbygget i design.

Native haver

Blandt de mest lav vedligeholdelse slags haver er indfødte haver, som er fyldt med indfødte planter. Native planter er disse planter, udviklet i et bestemt område uden menneskelig hjælp og der stadig trives der. En indfødt haven giver mange fordele. Udover at være simpelt at tage sig af, det er enkel at sætte op, stadfæster sig, brug meget mindre vand end andre typer af haver, behov meget lidt, hvis nogen, pesticider og kan skræddersys til enhver lysniveau, fra skyggefulde skovbund åbne engarealer.

Spiselige landskabspleje

Spiselige landskabspleje er kunsten at plante en mad haven, men gør det ligne en glæde have. Ideen er at vælge planter, der producerer fødevarer og dekorative. For at give skygge, f.eks plante fælles drue (Vitis vinifera "Purpurea") på en pergola; fælles drue er hårdfør i USDA zoner 6 til 9. I stedet for ved hjælp af blomstrende planter i hegn, plante krydderurter og rainbow chard (Beta vulgaris underart cicla "Regnbue"), og erstatte buske med blåbær buske (Vaccinium corymbosum), som er hårdføre i USDA zoner 3b gennem 8, blomstre og producerer både frugt og falde farve. Spiselige landskabspleje havearbejde kan sænke mængden af dagligvarer du køber og bruger mindre vand end konventionelle haver.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com