Eksotiske planter i Everglades

February 21

Eksotiske planter i Everglades

Når plantearter er indført til et levested, som ikke er deres oprindelige miljø, bliver de kendt som eksotiske planter. Fra efteråret 2010 oplever Everglades National Forest i Florida problemer kontrollere væksten af eksotiske plantearter. Everglades giver det rette miljø for disse arter med hensyn til klima og jordbundsforhold, men disse planter har ingen naturlige rovdyr at forhindre tilgroning. Oprindelige plante arter populationer falde som følge.

Australske fyr

Foreslået af sit navn, den australske pine er hjemmehørende i Australien, men findes også i Sydøstasien. Ifølge webstedet Australien nationale botaniske haver har den australske pine 17 arter. Dette træ vokser op til 90 fod høj, når den fuldt modnes, og det har en træet lemmer bredde på 40 fod. Dette anlæg blev introduceret til området Everglades i det tidlige 20. Den kvindelige arter af australske pine funktioner små, gule blomster. Den australske fyr har været i stand til at trives i Everglades, da det kan vokse i alkalisk og sandede jorder, som begge er udbredt i det sydlige Florida. Dette træ kræver fuld sollys og har en høj tolerance for regn tørke.

Brasilianske peber

Brasilianske pepper tree er hjemmehørende i Syd Amerika Amazon regnskoven, men det blev introduceret til regioner i USA i 1800-tallet, herunder Florida Everglades. Det oprindelige formål for at indføre denne plante til Florida var til pryd indretning; den brasilianske peber fik tilnavnet "Florida Holly", når det blev oprindelig indført. Dog er denne hurtige trævækst forårsager tilbagegang af træer der er hjemmehørende i Florida, såsom mangroven. Den brasilianske peber producerer røde bær klynger, men de er ikke spiselige for konsum. En af grundene til den hurtige vækst af dette træ er spredning af frø af vilde arter, såsom fugle og myrer.

Latherleaf

Selv om latherleafs vokser i Everglades, er de hjemmehørende i andre tropiske jungler i Asien og Australien, ikke Florida. Denne busk vokser vinstokke på op til 30 fod. Latherleafs har grønlige blomster, der blomstrer en gang om året i løbet af foråret. Anlægget producerer også frugt med små frø. Frugten er ikke spiselige for konsum. Frø af den latherleaf frugt flyder på vand, som flyder frø til andre regioner. Da det er en invasiv art, vokser latherleaf hurtigt, fordi ingen vilde arter har denne plante i sin kost. Overvækst af latherleafs udgør også en trussel til de omgivende indfødte planter, ifølge Florida Keys regionale Working Group.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com