Elementer af Boligindretning

April 18

Interiør design har fem hovedelementer: farve, tekstur, linje, form og rum. Ved hjælp af hvert element omhyggeligt for at samle udformningen af et rum, kan du oprette en smuk og inspireret plads. Det er vigtigt at forstå disse elementer og hvordan de arbejder sammen for at skabe den rigtige stil og design til dit hjem.

Funktioner

Når du vælger tapet, maling, vindue omhæng, møbler og endda tæppe, er en af de første ting du skal tage hensyn til farve. Farven sætter tonen i et værelse. Det kan gøre det føles større, mindre, varmere eller koldere. Farvepaletten vil give din plads en bestemt stemning, at besøgende vil bemærke straks. En af de vigtigste overvejelser i Boligindretning er at vælge farver, der arbejder godt sammen. Farve kan bruges til at henlede opmærksomheden på din omdrejningspunkt, eller skjule din mindst favorit funktioner. Når du vælger farver, prøv at samle flere farver i samme familie, eller der komplimenterer hinanden. Prøv ikke at få flere emner til at matche præcis. Det er næsten umuligt at matche; Det er meget lettere at vælge forskellige nuancer, der kan arbejde sammen.

Typer

Den næste ting du kan mærke når du vælger stykker for dit værelse er tekstur. Dette er især vigtigt, når du vælger betræk og gardiner. Nubby, ru teksturer vil skabe en mere afslappet og hjemlig stemning. Glat og skinnende teksturer såsom silke vil skabe en mere formel følelse. Selvom du kan mikse og matche mange forskellige stoffer, prøve at holde sig til dem, der er gratis. Undgå stark kontraster i tekstur og i stedet bruge kontrast til din fordel med elementer såsom farve. Teksturen kan også udvide til gulve og vægge. Mange baggrunde har meget forskellige teksturer, og endda maling vil have varierende grader af glans. Dine gulve kan blive trægulv, fliser eller tæppe. Overveje alle elementer i et værelse omhyggeligt for at skabe et sammenhængende udseende.

Betydning

De næste to elementer i Boligindretning er ofte overset. De er form og linje. I de fleste værelser din dominerende linje vil være lige, og er defineret af dine vægge. Dog vil du også finde linjer i form af dine møbler samt tilstedeværelsen af striber og mønstre på dine vægge eller gulve. Lodrette linjer Opret højde og har tendens til at tilføje et strejf af formalitet til rummet. Vandrette linjer er mere afslappende. En kombination af lodrette og vandrette linjer er normalt nødvendigt at skabe en ordentlig fornemmelse af balance. Diagonale linjer vil fange dig opmærksomhed, men skal bruges sparsomt, da de kan skabe en svimlende virkning. Buede linjer vil blødgøre rummet og ofte skaber en følelse af kvindelighed. Formen er figuren lavet af disse linjer. Den mest dominerende form i Boligindretning er det rektangel, set i sofaer og sofaborde. Cirkelfigurer vil blødgøre fornemmelsen af en stiv værelse, og trekantede figurer skaber en følelse af stabilitet.

Størrelse

Plads er ofte den mindste giver element i boligindretning. Medmindre du er ved at designe en helt ny hjem, skal du arbejde med hvad du har. Generelt store rum kræver store, voluminøse møbler, og små rum kræver mindre, mere delikate stykker. Dog kan en lille værelse har et stort stykke af møbler anvendes som knudepunkt i rummet. Forskellige nuancer af farve på forskellige vægge kan skabe en følelse af dybde i en ellers begrænset plads. Lodrette linjer vil gøre lavt loft synes højere. Der er en række forskellige tricks, der kan bruges, når du maler loftet, som vil gøre rummet synes større eller mindre. Alle tricks til side, kan ikke du narre øjet til at tro, at dine møbler passer ind i et rum, der ikke kan rumme det, så vælg stykker, der passer ind i dit værelse uden at være stukket ind hver tilgængelig væg.

Overvejelser

Når du dekorere dit hjem, bør du tage tid til at overveje alle elementer af design og beslutte, hvordan du vil bruge hver til at komplimentere din stil. Det kan være meget nyttigt at skære billeder fra blade og kataloger, og printe billeder af noget, som du kan lide. Samle en bred vifte af maling, tapet, stof og tæppe prøver. Det er meget lettere at lægge din samling af udklip og se hvordan de arbejder sammen, end det er at faktisk male, tæppe og flytte i dine møbler kun til at indse, at dit valg ikke helt arbejder sammen. Du bør også tage alle tilstødende værelser i betragtning, selv om du kun dekorerer en. Din værelser behøver ikke at matche, men du bør forsøge at have et par konsekvent elementer i hele. Hvis grønt er den dominerende farve i din stue, brug anstrøg af samme farve i den tilstødende spisestue. Hvis et værelse fører direkte ind i en anden, er det vigtigt at vælge alle dine elementer, så de vil være gratis for hinanden og ikke sammenstød.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com