Elementer af bønne planter

January 3

Elementer af bønne planter

Bean planter er de arter, der tilhører slægten Ærteblomstfamilien, der omfatter flere hundrede arter. De er kendetegnet ved deres produktion af frø i bælg, der for nogle arter anvendes som levnedsmidler eller animal feed. Alle bean planter deler visse fælles træk.

Rødder

Rødderne af en bønne plante giver denne støtte og væsentlige næring, som de behøver for at overleve. Rødderne opsuge vand og næringsstoffer--primært fosfor, kvælstof og kalium--fra jorden, så de kan blive distribueret rundt om planten. Bønne planterødder kan udvide overalt fra 4 til 30 inches ned i jorden, afhængigt af arten af anlægget og jordbundsforholdene. For eksempel, i forholdsvis ufrugtbar jord vil ofte have fladere, mere spredt ud rodsystemer som anlægget søger den næring, den har brug for. Gartnere rådes til kompost i jorden, hvor bønner er plantet for at sikre, at de har adgang til tilstrækkelige næringsstoffer til at trives.

Stilk

Stokken er del af bønne plante, der strækker sig over jorden af rødderne og som blade, blomster og bælg vokser. Generelt stilke af bønne planter er tynde, og selvom de hærde som fabrikken modnes, de kræver normalt støtte til at stå oprejst, hvilket er grunden til gartnere plante bønner langs espalier eller med støttende Stokke. Bønne plante stængler kan vokse overalt mellem 1 og 7 fod høje.

Blade

Bladene er de midler hvormed bean planter foretage fotosyntese. Dette er den proces, hvorved sollys og kuldioxid er forarbejdet til sukker, der er afgørende for planter vækst. Bladene er grønne, fordi de indeholder klorofyl, pigment i hvilke fotosyntese opstår. Bønne plante blade rækkevidde i form fra brede, brede blade til tynd, og teardrop-ovale blade.

Blomster

Blomster af alle planter, herunder bønner, er nødvendige for reproduktion; de indeholder pollen og æggestok, at spire frø, som i dette tilfælde er bønne bælg. Bønne plante blomster indeholder både de mandlige og kvindelige kønsorganer af anlægget, så de kan selvbestøvende. Når bestøvning er opstået og en bønne er produceret, forsvinder blomsterne, voksende tilbage igen næste år til bestøvning at forekomme igen. Bønne plante blomster varierer i farve fra hvid og lyserød til gul, afhængig af arten.

Bælg

Bælg af bønne plante, der vokser fra bestøvede blomsterne, indeholder frø. Nogle gange, pod med frøene er benævnt bønne, eller ordet bruges til at henvise til en frø, som er blevet fjernet fra pod. De varierer i farve fra sort til grøn og indeholder typisk mellem to og fem frø. Nogle bælg, såsom grøn eller runner bønner, spises med bælg stadig på--de høstes når bønne er stadig umodne, så pod er spiselige--mens andre, såsom nyre bønne er høstet efter frø har fuldt udviklet og spises efter fjernelse fra pod.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com