Elementer, der anvendes til plade stål

July 16

Overfladebelægning af metaller har været en almindelig praksis i århundreder, og begrundelsen herfor er så mange. De mest almindelige plating materialer anvendes til dekoration eller til beskyttelse mod ætsende eller skadelige påvirkninger. Til disse formål anvendes en lang række elementer til plade stål.

Cadmium

En kontroversiel plating element er cadmium (Cd). Cadmium er ofte bruges til at beskytte metaller fra galvanisk korrosion. Galvanisk korrosion opstår, når to forskellige materialer som aluminium og stål, er i direkte kontakt med hinanden, og også udsat for en elektrolyt. Resultatet er, at en af materialerne korroderer fortrinsvis til den anden. På kort sigt, kan dette fænomen smelte kontakt mellem de to materialer sammen. På længere sigt resulterer det i den hurtige tab af tykkelse i et af de metaller, hvilket resulterer i en svag forbindelse. Som et resultat, bruges cadmium ofte til at plade fly og maritime dele og hardware. Cadmium er kommet under beskydning på grund af dets miljømæssige toksicitet. Mange mennesker tyder på, at guld bør anvendes i stedet, som de to elementer deler mange af de samme egenskaber.

Chrom

Chrom (Cr), eller "forkromning" bruges i to primære applikationer. Først er når en tynd film af chrome anvendes til en artikel som dekoration. Dette kaldes "lyse chrome" og skaber en spejl-lignende overflade på omfattet af klædningen. Et tykkere lag er også undertiden anvendes for at give reduceret friktion og forebyggelse af slid i maskindele. Den beskyttende ansøgning, der betegnes som "hard chrome." Chrome kræver en nikkel forgyldt under lag, for at kunne overholde et givet materiale. I tilfælde af stål, en kobber plade også er brugt, for at tillade nikkel plade til at overholde stålet.

Kobber

Kobber (Cu) er almindeligt anvendt som en underuld, når anvendelsen af nikkel plating. Det er også undertiden bruges som en dekorativ overfladebehandling, på grund af sin farve og lysstyrke. Desværre er det underlagt oxidation, hvilket gør det en dårlig beskyttende belægning.

Guld

På grund af dens omkostninger, er guld (Au) ikke så hyppigt anvendes til plating stål, som er andre elementer. De fælles anvendelser omfatter plating kobber i mikro-kredsløb, og giver en dekorativ finish for luksusvarer. Det er kommet frem som en ikke-giftig erstatning for cadmium i industrielle applikationer. Dog har Golds sjældenhed hidtil forhindret dens gennemførelse som en erstatning.

Nikkel

Nikkel (Ni) er undertiden bruges til at skabe en hård, skinnende finish på nogle materialer. Dens modstandsdygtighed over for korrosion og andre skader er dog relativt lav, sammenlignet med andre elementer. Som et resultat, det er primært dekorativt, og er også en af de centrale bindelaget bruges i forkromning proces.

Sølv

Sølv (Ag) har været i brug som en plating element i mange år. Det er historisk blevet brugt til at dekorere genstande fremstillet af jern eller stål, som ellers kunne have været gjort af rent sølv. Disse elementer omfatter bestik og home decor. For nylig, har det også indgået fælles brug som en billigere erstatning for guld i elektriske kredsløb, på grund af dens ledende kvalitet.

Tin

Til food service applikationer af stål bruges tin (Sn) ofte som en beskyttende belægning til stål redskaber. Det er ikke-giftige, korrosionsbestandigt, og duktilt, hvilket gør det det ideelle materiale til mad-håndtering applikationer. Dens duktilt kvalitet tillader det at blive tvunget ind i en række figurer, efter det er blevet udlignet med et andet metal. Dette er en sjælden kvalitet i plating elementer, som mange andre chip væk eller pause, hvis de er bøjet eller formet efter plating proces.

Zink

Zink (Zn) er en fælles løsning for oxidation. Det anvendes til stål for at forhindre rust i stål. Dette beskyttende kvalitet er svarer til stede i rustfrit stål oxidlag. Zink er almindeligt anvendt i hardware til at forhindre korrosion.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com