Elementerne i romansk arkitektur

March 5

Romansk arkitektur blev udviklet i perioden 800 e.kr. til 1100 e.kr., mellem de romerske og gotiske stil perioder. Den tidligere spartansk romersk stil, som blev anset for at være rent utilitaristisk, banede vejen for en stil æra hvor udsmykning var også en overvejelse, som blev størrelse, holdbarhed, styrke og præcision. Romansk arkitektur også varieret mellem lande med toscanske og Lombard stilarter i Italien afviger fra normannisk stil i England og Frankrig og tysk romansk i Tyskland.

Åbninger

Romansk arkitektur var en progression af basilikaen arkitektur, og to har mange fællestræk. Åbninger, som vinduer og døre, featured runde buer. Væggene var tyk og stærk nok til at bære vægten af et tungt tag, som blev ofte bygget af træ og hvælvede sten, og derfor, windows var få og små.

Kolonner

En af de mest fremtrædende træk af romansk arkitektur er indførelsen af brugen af kolonner som en dekorativ erklæring, såvel som en vital støtte funktion. En af de mest berømte eksempler på dette er i flere etager af kolonner, der bruges i den arkitektoniske udformning af det skæve tårn i Pisa. Base, skaft og kapital af romansk kolonner tendens til at være plain og simple og uden fløjter og udskæringer af korintiske, dorisk og ioniske søjler.

Udsmykning

Senere i den romanske periode blev ornamentale udskæring og lister mere omfattende. Mosaikker af forudgående epoker gav vej til væg og loft kunst i form af kalkmalerier af dyster og religiøs karakter. Forskere mener, at de vigtigste resterende fresker af denne æra er i kirkerne i Saint George på Oberzell på øen i Reichenau på Bodensøen i Tyskland og Saint Savin i Poitou-Charentes i Frankrig.

Enkelhed

Mens den romanske æra påberåbt designfunktioner fra tidligere perioder, græske og romerske, arkitekter af tiden manglede fantasi af grækerne og romerne engineering kapaciteter og designet relativt simpelt, hvis enorme, bygninger. Stil, men udnytte funktionerne to fine kunst i skulptur og glasmosaik, der ikke havde været set siden faldet af Rom.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com