Elg-resistente stauder

December 16

Elg er en af de største arter af hjorte og en af de største landpattedyr i Nordamerika. Elk fouragering kan være et problem i områder med betydelige befolkningsgrupper, især hvis besætninger oplever mad, vand eller levesteder stress. Selv om der er en række planter, der elg finde ubehagelige, er deres fodring vaner meget variabel, og selv hjorte-resistente plante arter kan indtages i tider med stress. Kombinere hjorte-resistente beplantninger med fysiske barrierer vil tilbyde den bedste afskrækkelse.

Fodring vaner

Rådyr befolkninger lever af en bred vifte af vegetation, spise alt fra træ bark til græsser. Elge lever af fyrrenåle, kløver, græs, bær og planters blade. Elk også lever af laver og svampe, når de er tilgængelige, og vil endda forbruge kviste og grene, når ingen andre fødevarer er let tilgængelige. Fodring vaner varierer afhængigt af levesteder og lokale forhold, men elg i de fleste områder foretrækker fugtige områder med rigelige vegetation og nem adgang til vand. De kan findes oftest i zonerne overgangen mellem skov områder og enge.

At identificere skader

De fleste arter af hjorte er mest aktiv om natten, så årsagen til landskab skader ikke kan altid være let synlige. Hvis elg eller andre hjorte-arter ikke har været direkte observeret fodring på anlagte områder, haver eller landbrugsområder, er der en række tegn på, at angiver deres tilstedeværelse. Hjorte gnide deres gevirer på træerne, og dette resulterer i områder af strippet bark samt brudt træ filialer. Søger nedtrampede planterne, hjorte spor og gødning i områder hvor elg eller andre hjorte mistænkes for foder. Hjorte forbruge fødevarer med en rive bevægelse, snarere end en ren bid, og planter med laset kanter eller spidser er en indikation af hjorte fouragering.

Hjorte-resistente planter

Landskab med hjorte-resistente planter at minimere skader på områder, hvor fysiske barrierer er uønsket eller upraktisk. Plante stauder som delphinium, Fingerbøl, lavendel, iris, påskelilje og columbine, da hjorte finde disse ubehagelige i de fleste tilfælde. Buske og træer som rød vidjer, forsythia, Buksbom, blå Gran, skotterne fyr, røg bush og butterfly bush er også hjorte-resistente. Plantning aromatiske urter som mynte eller rosmarin vil også afskrække hjorte, fordi de ikke kan lide de stærke lugte, at smitte af på deres pels. Kontakt din lokale landbrugs udvidelse for en komplet liste over hjorte-resistente planter (Se ressourcer).

Andre effektive afskrækkende

Bruge fysiske forhindringer for at afskrække elg og andre hjorte når praktiske, da de er generelt mere effektive til at afskrække fouragering adfærd og at holde rådyr ud af anlagte eller landbrugs områder. Selv om hegn kan være dyrt at installere og vedligeholde, afhængig af type, er de en af de mest effektive hindringer for hjorte rejse. Hegn 8 til 10 fod høje er normalt umuligt for hjortene at springe, men kan være dyrt at installere. Lagdelte elektrisk hegn kan være billigere alternativer, som er lige så effektiv hvis konstrueret korrekt. Installere elektrisk hegn med mindst to ledninger 4 fødder fra hinanden, i en højde af 2 til 3 fødder, efterfulgt af et andet sæt af tråde på 5 til 6 fødder. Selv om højden er tilstrækkelig for hjortene at springe, gør bredde det næsten umuligt at undgå kontakt med elektriske ledninger.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com