En ammoniak lugt fra kompost

September 30

En ammoniak lugt fra kompost

For de fleste newbie composters (og deres nære naboer), en bunke af organisk affald, oser af ammoniak sandsynligvis ikke, hvad de havde i tankerne, da de begyndte at dreje husstand og værftet affald ind i næringsrige færdig kompost. Hvis din kompostbunke eller bin pludselig synes at have forvandlet til en ammoniak-vejrtrækning monster, tage hjertet--er det en ret almindelig kompostering problem, som du skal være i stand til at løse og forebygge med ordentlig kompost pleje.

Kompostering bakterier

En ammoniak lugt kommer fra kompost kan indikere, at en befolkning af anaerobe bakterier har invaderet din kompostbunke eller bin. Bionedbrydeligt kompost affald typisk bryder sammen som følge af aktivitet fra aerobe eller ilt-elskende bakterier, som har brug for luft til at overleve og trives. Hvis din kompost affald bliver stramt pakket eller ekstremt våd, disse mikroorganismer indstille mikrobielle aktivitet og ofte dø fordi de ikke har adgang til ilt. Når dette sker, anaerob eller oxygen-hade bakterier begynder at vokse, og gengiver. Da disse oxygen-hade bakterier nedbryde kompost sagen, fremstiller de et sortiment af ildelugtende gasser, herunder ammoniak.

Overdreven kvælstof-baserede affald

Overbelaste din kompostbunke eller bin med for meget kvælstof-rige kunne affald, såsom græs stiklinger, madrester eller husdyrgødning, også være årsag til ammoniak lugter. Den bunke befolkning af aerobe bakterier virker hurtigt for at nedbryde affald, men i nærværelse af overdreven kvælstof-baserede materialer, de ofte kunne ikke behandle det hele hurtigt nok. Venstre for at sygne hen for længe uden at være nedbrydes, bliver overdreven kvælstof udgivet i luften som farveløse, skarp-duftende ammoniak gas, ifølge Cathy Cromell, forfatter til "Kompostering for Dummies."

Løsning

At slippe af med den ubehagelige ammoniak lugt kommer fra din kompost affald kræver, at du får seriøs omkring korrekt håndtering af kompost. Mindske andelen af kvælstof-rige affald ved at tilføje ekstra kulstof-rige affald til kompost; almindelige kilder til CO2-tung sag omfatter halm, savsmuld, døde blade og strimlet avis. Når du har føjet carbon affald til kompost, rør og bland affaldet med en husdyrgødning fork at indføre en frisk belastning af ilt og boost mikrobielle aktivitet fra de aerobe bakterier. Når du føler affaldet, bør det være omkring så fugtig som en vredet ud køkken svamp. Fortsat opretholde kompost affald på en regelmæssig basis, beluftning det når hver syv til 21 dage for at sikre ammoniak lugt ikke vende tilbage.

Forebyggelse

Ud over regelmæssige kompost vedligeholdelse, at kende rollen forskellige typer af bionedbrydeligt affald spille i den komposteringsproces hjælper med at forhindre potentielle ammoniak lugter i din kompost. Kulstof-rige affald, (som typisk omfatter tørre, brune materialer, såsom døde blade, aviser, pap, halm og savsmuld) giver kompostering mikrober energi, mens kvælstof-rige affald (som typisk omfatter våde, grønne materialer såsom hest eller ko gødning, frisk græs stiklinger, vegetabilsk skræl, tang og frisk trak ukrudt) øger deres vækst og reproduktion. For at holde din kompost befolkning af aerobe bakterier i live og godt, skal du give mikrober med en blanding af disse to former for affald. Som regel bør omkring en fjerdedel til halvdelen af affald i komposten eller bin komme fra kvælstof-baserede materialer, mens resten skal være CO2-tunge affald.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com