En beskrivelse af Gerbera Tusindfryd

June 7

En beskrivelse af Gerbera Tusindfryd

Gebera Tusindfryd (Gerbera jamesonii), også kendt som afrikanske tusindfryd, vokse i en række farver. Gentagne bloom gange og strålende farver array (pink, rød, gul, hvid, orange) af blomsterne gør gerbera Tusindfryd populære bryllup og indretning valg. Gerbera Tusindfryd er også populære blandt gartnere, fordi planten er både smuk og hjorte-resistente.

Historie

Robert Jameson opdagede gerbera margueritter i Sydafrika i 1880. Efter en donation af gerbera margueritter til Durban botaniske haver, Cape Town modtog prøver af blomster til identifikation og analyse. Englands Royal botaniske haver på Kew officielt navngivet gerbera Tusindfryd. Blomster blev populær i Europa, men var ikke aktivt dyrkes i Nordamerika indtil 1920erne. I dag, er gerbera daisy almindeligt dyrket som et drivhus blomst.

Typer

Gerbera Tusindfryd er opdelt i fire typer kendetegnet ved mængden af kronblade, der vokser på anlægget. Single-blomst gerbera Tusindfryd vokse én række af kronblade, som spire fra et grønt center. Sorten single-blomst er den mest almindelige kommercielle gerbera daisy. Dobbelt eller duplex, Gerbera har en dobbelt række af kronblade, der overlapper hinanden. Midten af dobbelt gerbera daisy er mørk rød, sort eller grøn. Crested dobbelt gerberas har også to rækker af overlappende kronblade, men den indre række af kronblade vokser lidt kortere end den ydre. Fuld-crested dobbelt gerbera blomster har så mange overlappende kronblade, midten af blomsten er dækket helt.

Funktioner

Farverige gerbera Tusindfryd overleve godt når det er skåret, med blomster at nå op til 7 inches i bredden. Gerbera Tusindfryd vokse i en bred vifte af farver - fra rødbrun reds til lyse hvidt. Selv i en mørk, indendørs atmosfære forblive blomster af gerbera Tusindfryd åben. Gerbera Tusindfryd vokse på stilke, der nå 12 til 18 inches i højden. Bladene vokser 8 til 10 inches i længden, og føler sig groft eller grove at røre.

Voksende

Gerbera Tusindfryd vokser bedst i ler eller sandjord, godt afdrypning jorden, der ikke vil holde en masse vand. Plant gerberas ca 1 fod fra hinanden, og befrugte regelmæssigt i hele sommersæsonen. Gerberas foretrækker fulde sollys, men vil tolerere mindre. Nogle frost ikke vil skade planten, men frost vejr vil forårsage gerberas at dø.

Betydning

I sproget, blomster formidle gerbera Tusindfryd et budskab af uskyld og renhed. Tusindfryd af alle typer siges at symbolisere skønhed. Specifikt, siges gerbera at formidle en betydning af munterhed eller lykke.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com