En giftig plante, der er lilla

January 22

En giftig plante, der er lilla

Nogle almindelige dekorative planter er giftige for dyr og mennesker. En populær busk, med lilla blooms er oleander. Selv om denne Busk er dejlige og producerer en optøjer af farverige blomster, forbrugende sine blade, kan grene eller blomster have dødelige konsekvenser.

Identifikation

Oleander er også kendt ved sit videnskabelige navn af Nerium oleander, som er hjemmehørende i Middelhavsområdet. Denne Bredbladet stedsegrøn er medlem af familien Apocynaceae, der når højder af 4 til 8 fod. Oleander producerer farverige blomstrer i lilla, pink eller hvid og er relativt tolerante over for tørke. Oleander trives udendørs eller som et indendørs anlæg i en solrig, værelse, der er stadig cool i løbet af dagen.

Menneskelige potentiale

Oleander er en giftig plante. Mennesker, der spiser blomsterne, blade eller grene af oleander kan opleve alvorlige sundhedsmæssige effekter. Oleander indeholder giftige stoffer, der påvirker hjertet og forårsage kvalme, opkastning og diarré. Forbrugende store dele af oleander kan forårsage alvorlige virkninger og eventuel død. Bivirkninger kan også komme fra brændende oleander blade og grene og indånde røgen.

Animalske potentiale

Ifølge American Society for forebyggelse af grusomhed mod dyr er oleander giftige, hvis de indtages af heste, katte eller hunde. Mange tilfælde af dyr forgiftning involverer heste eller græssende dyr, der indtager store dele af busken. Alle oleander dele herunder blomster, kan blade og grene forårsage dyr at udvikle svedtendens, diarré, kolik, åndedrætsbesvær, dårlig koordinering, rystelser og hjertesvigt. Dyr, der indtager nogen del af oleander busk kan dø fra planten forgiftning.

Overvejelser

Hvis du har mistanke om dine børn eller dyr har indtaget en del af din lilla oleander, er det vigtigt at søge råd hos din lokale poison control center eller læge. Børn har en øget risiko for anlægget forgiftning og placere plantemateriale indeni munden ofte resultater i kvælning. Søge lægehjælp, selv hvis symptomer ikke endnu er til stede. Hvis du har børn eller dyr inde i dit hjem, kan det være bedst at overveje at placere planter i dit hjem eller haven, der er giftfri.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com