En plante vokse højere i forskellige mængder af lys?

November 13

En plante vokse højere i forskellige mængder af lys?

Enhver vellykket gartner ved den kritiske rolle, som sollys spiller i sund plantevækst. Forstå, hvordan sollyset påvirker planternes vækst og plantesundhed kan derfor betyde forskellen mellem succes eller fiasko i dyrkning af planter i hjemmet. Flere gode nyheder er, at forstå hvordan forskellige mængder af lys påvirker planternes vækst kræver nogle enkle omhyggelig overvejelse.

Sollys og planter

Sollys gør fotosyntese muligt, den proces, som planter bruger solenergi til at konvertere kuldioxid i sukker og andre forbindelser, der er nødvendig for planternes vækst. Planter bruge disse sukker til at bygge nye planteceller; sollys er således den vigtigste faktor for den ultimative størrelse som en plante vil vokse. Det er præcis, hvorfor nogle symptomer på sollys afsavn i planter omfatter hæmmet vækst, formindsket blomstrer og nedsat kraft.

Mængden af sollys

Overvejer mængden af sollys, en plante modtager og de virkninger, som dette kan have på plante størrelse kan være lidt tricky, da der er mere end én måde at tænke på mængder af sollys. Oregon State University, for eksempel definerer mængden af sollys, en plante modtager i tre forskellige kategorier: kvalitet, mængde og varighed. Kvaliteten af lyset beskriver de forskellige bølgelængder af lys, som en plante er i stand til at absorbere. Mængde beskriver intensiteten af sollys, planten er absorberende. Endelig beskriver varighed hvor lang tid, at en plante er i stand til at absorbere sollys. Hver har en tydelig indvirkning på mængden af samlede sollys en plante modtager og har således en observerbar effekt på plantevækst.

Virkninger på plante størrelse

Generaliseringer er vanskelig på grund af den bemærkelsesværdige mangfoldighed blandt alle plantearter, men generelt, planter, der vokser godt i svagt lys og brænde under direkte sol vil være høje, tynde, tynde og mørkegrøn. Omvendt, en plante, der dyrkes under direkte lys bliver kortere, men med stærkere grene og større, mere lyse grønne blade. Planter, som absorberer mere lys i den blå bølgelængde end den røde bølgelængde bliver større og samtidig en plante, der trives på mere røde bølgelængde vil blomstre og blomstre mere end blå bølgelængde-sultne planter.

Kunstigt lys

De samme principper holder stik for planter, der dyrkes indendørs under kunstigt lys. Da "grow lights" er normalt beregnet til at efterligne sollys, afstand af lys fra planterne, hvor lang tid lysene er tilbage på typen pærer anvendes og andre faktorer kan have en enorm indflydelse på størrelsen af indendørs-dyrkede planter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com