En stilk fordærve på en Chokecherry

October 27

Chokecherry vokser som en løvfældende busk eller lille træ, nåede 30 fod høj og 20 fod bred ved udløb. Blomster vises fra April til juli, før bladene har fuldt spirede og bark varierer i farve fra grå til rød-brun, bliver mørkere og furede som det aldre. Dyrkes for både dens bær og som en prydplante, chokecherry er modtagelige for en række skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse problemer herunder stilk fordærve, og den har brug for nogle pleje og opmærksomhed til at undgå spredning af sygdommen og gemme anlægget.

Fordærve

Fordærve er et dødt område i en filial eller stammen, inficeret med en af mange svampe, der kommer ind gennem åbne sår i barken. Svampen derefter udvikler sporer i døde pletter og disse sporer spredes af vinden eller regnen, indtastning og inficere omkringliggende grene, der har såret, beskadiget eller skære områder.

Hvad det ser ud

Oval-formet, cankers vokser på grene og forstørre hvert år, hævelse eller synker ned i træ, forårsager forfald. Området svampe er hvid til tan farvet, og i høj fugtforhold farven er en tan til orange nuance. Mørkere, sprøde områder kan også vises fra sygdommen. Hvert år cankers vokse sig større og surround stilken, ødelægger det over tid.

Typer af fordærve

Både årlige og flerårige cankers udvikle på stressede chokecherries. Årlige cankers findes for blot én sæson og eventuelle inficerede områder heles før den næste vækstsæsonen begynder, forårsager ingen permanente skader på busken. Flerårige cankers er synligt indlysende og ødelæggende for anlægget, forårsager mere skade hver voksende sæson af yderligere girdling grene, og hvis ikke behandlet, til sidst drab anlægget. Nogle cankers producerer sporer for bare et år, mens andre vil producere for mange år.

Kontrol

At reducere de områder, hvor svampene kan indtaste er afgørende for at eliminere forekomsten eller sværhedsgraden af stammen fordærve. Ikke plante nye chokecherry ved siden af inficerede buske og beskære i foråret så sår kan heles sammen med den nye sæson vækst. Fjerne forgået filialer for at forhindre spredning og brænde det cankered træ for at ødelægge sygdommen. Tørke, mangel på ernæring, plæneklipper skader og insekt problemer kan også bidrage til at dæmme op for canker; arbejde for at undgå enhver yderligere stress på busk.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com