Er brombær selv befrugtende?

August 26

Er brombær selv befrugtende?

De fleste blackberry buske er selvstændige gødskning, i stand til at bestøve sig selv for at indstille og producere frugt. De fleste blackberry kultivarer, dog producere mere frugt når de Cross-bestøve med en anden blackberry kultivar vokser i nærheden.

Bestøvning

BlackBerry sorter, herunder oprejst og semi-oprejst kultivarer, stole normalt på deres egne blomster til bestøvning, men efterfølgende sorter kræver ofte bestøvning med en anden plante. Denne anden plante kan være af den samme sort som det oprindelige anlæg.

Insekter

Insekter, især honningbier, bidrage til at bestøve blomsterne af brombær buske. Bierne er tiltrukket af den attraktive nektar blomsterne producere, da det er en vigtig fødekilde. Når bierne flytter fra én blomst til den anden, tager de pollen til andre blomsten, hjælper planterne bestøve.

Sorter

Nogle sorter, såsom Oklawaha, blev udviklet for at hjælpe med at bestøve andre typer af brombær buske. F.eks Oklawaha fungerer godt med Flordagrand, og Ouachita kultivar hjælper bestøve sorter såsom Arapaho og Navaho, to oprejst thornless sorter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com