Er cedertræ barkflis godt for haver?

April 1

Er cedertræ barkflis godt for haver?

Cedertræ barkflis er en af mange typer af træ dækningsmateriale almindeligvis anvendes i haver. Der er rygter om at cedertræ barkflis reducerer frø spiring, skader eller forsinker væksten af planter, umodne og hæver pH i jord til niveauer, der skader modne planter. Cedar er en populær barkflis, der indeholder kemikalier, der naturligvis modstå rådner og frastøde insekter.

Giftige eller ej?

Ifølge University of Massachusetts online publikation "Bioklip træer", kan cedertræ barkflis være giftige. I "Muld ståhej for ingenting," udgivet af University of Missouri College i landbrug, fødevarer og naturlige ressourcer, forfatteren Chris Starbuck forklarer, at mange mennesker tror, at kemikalier i cedertræ barkflis at frastøde insekter og forbedre modstand til råd kan være giftige for planter.

Starbuck udføres prøver med høje koncentrationer af bestanddele fra cedertræ barkflis i et uddrag på forskellige stadier af planternes vækst. Mens der var en mærkbar forsinkelse i spiring i mung bønner og tomater, var der et resultat af spiring af omkring 100 procent for alle frø anvendes i eksperimentet med ingen permanente skader på de voksne planter.

Donald D. Tapio, Washington State University område Udvidelsesagenten, hedder det, at der er ingen dokumenterede videnskabelige beviser, at de kemiske bestanddele--thujaplicin, som er ansvarlig for rådne modstand eller Thujon, som frastøder mange skadedyr--har en skadelig virkning på enhver fase af plantevækst i koncentrationer udvaskning fra cedar i en barkflis.

Med de foreliggende oplysninger synes det som om cedertræ barkflis er godt for haver, da det modstår rot og frastøder nogle fælles haven skadedyr.

Sådan bruges cedertræ barkflis

Anvende cedertræ barkflis som enhver anden træ barkflis. Anvendelse 4 til 6 inches på nye haver at forhindre udbrud af frø, der stadig er i frisk vendte jorden. Anvende en kjole frakke af 2 til 4 inches på etablerede haver. Når muld er spredt rundt om træer, være omhyggelig med at undgå barkflis rørende træstamme for at mindske risikoen for rådnende trunk i dette område.

Overvåge planter nøje, når du bruger nogen form for træ barkflis. Langsomt voksende planter med bleg grøn eller gul blade angiver forarmet kvælstof niveauer, så anvende en nitrogen-rige gødning for at rette op på ubalancen.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com