Er der forskellige typer af Zoysia?

December 29

Er der forskellige typer af Zoysia?

Zoysia - også kaldet zoysiagrass--kommer i tre hovedtyper. Disse sorter af græs græs er velegnet til områder, der har varmt vejr om sommeren. Det giver en tæt, polstret, grøn græsplæne i løbet af sommeren, men græsset bliver brunt eller strågul i løbet af vinteren. Zoysia trives godt i sandet eller gruset jord hvor det modtager masser af sollys.

Zoysia japonica

Zoysia japonica er en Meyer type græs græs. Det er også kendt som koreanske eller japanske græsplæne græs. Det er de mest kolde hårdføre af de tre typer og de groveste i tekstur. Meyer er den eneste zoysia, der kan dyrkes af frø, men kan blive formeret af kviste, sod eller stik.

Zoysia matrella

Zoysia matrella vokser godt i moderate skygge. En tyk, fuld mat af græs, bruge det i græsplæner med fuld sol. Vingerne af bladene har skarpe punkter og er ruhåret og smalle. Det forbliver grøn hele året i tropiske klimaer, men i andre klimaer vender brune efter flere hårde frost, og forbliver brun indtil foråret. Zoysia matrella etablerer langsomt og skal overføres fra kviste. Det er også kaldet Manila græs.

Zoysia tenuifolia

Zoysia tenuifolia er også kendt som Mascarene eller koreansk fløjl græs. Det har den fineste tekstur af de tre typer og er den mindste kulde-tolerant. Græs vingerne er korte, meget fine og ruhåret, selv om det danner en tæt, fluffy græsplæne. Det spreder sig ganske langsomt og er nyttig som et bunddække. Det kan dyrkes fra fjedre, sod eller stik.

'Smaragd' Zoysiagrass

Emerald zoysiagrass er faktisk en hybrid af Zoysia tenuifolia og Zoysia japonica typer. Det er fint i tekstur som Zoysia tenuifolia, men er kulde-hårdfør og etablerer sig som Zoysia japonica type. Udseendet er magen til Zoysia matrella.

Slåning Zoysia

Zoysia ser ud og trives bedst når skåret ofte, ca hver 5 til 7 dage, og holdes i en højde af 1 til 2 inches. På golfbaner og atletisk felter holder det sine velplejede udseende når opbevares ved en højde på 1 tomme eller mindre.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com