Er det godt at lægge barkflis omkring din køkkenhave?

October 22

Er det godt at lægge barkflis omkring din køkkenhave?

Det er godt at sætte barkflis omkring køkkenhaven til at spare på vandet, forbedre jordens frugtbarhed og afskrækkende for ukrudt. Halm, blade, fyrrenåle, sort plast, afklippet græs, avis, jorden majs kolber og hjemmelavet kompost er god muld materialer. Uorganiske materialer, såsom sort plastik, bruges også som barkflis. Strimlet bark bruges ofte som barkflis i anlagte busk og blomsterbede, men henfalde ikke hurtigt nok til at være nyttigt i en køkkenhave.

Kontroller ukrudt

Ukrudt konkurrerer med grøntsager til disponible ressourcer, såsom vand, jord næringsstoffer og ilt. De giver også habitat for skadelige insekter skadedyr, der kan spise grøntsager. Barkflis skaber en fysisk barriere for fremspirende ukrudt og skaber ugunstige betingelser for ukrudt frø spiring. Årlige ukrudt har brug for sollys til at spire og vokse. Lille flerårigt ukrudt er også undertrykt af en barkflis lag af sort plast eller avis. Ukrudt, at spredningen af jordstængler kan være lettere at trække i blødt, fugtig mulched jord.

Forbedrer jord

Økologisk dækningsmateriale tilføje næringsstoffer til jorden, da de nedbrydes. Modne kompost bruges som barkflis giver en langsom frigivelse af 13 næringsstoffer planterne har brug at vokse og trives. Andre barkflis materialer, som halm, blade, sphagnum, græs udklip og jorden majs kolber nedbrydes langsomt i løbet af sommeren vækstsæson og indgår derefter i jorden. Barkflis gravet i jorden ved høst tid forbedrer dens struktur samt dens frugtbarhed. Milliarder af mikroorganismer findes i økologisk dækningsmateriale bidrage til at forbedre jordens evne til at bevare fugt og ilt.

Forhindrer Erosion og styrer fordampning

Barkflis hjælper med at forhindre muldlag erosion. Vegetabilske havejord er modtagelige for erosion fra vand, vind, overdreven kemikalier og de naturlige virkninger af planter, der vokser. Det tager naturen til 500 år at oprette endnu en tomme af muldlag, ifølge University i New Hampshire forlængelse. Hjem gartnere oprette muldlaget af bioklip og kontinuerlig tilsætning af modne kompost som en jord ændring. Barkflis også styrer fugt fordampning, reducere irrigation nødvendigheden af 50 procent. Stabiliseret jord fugt niveau forbedrer vegetabilsk kvalitet og fremmer væksten af gavnlige mikroorganismer.

Hvordan man ansøger

Barkflis anvendes efter vegetabilske planter er 4 til 6 inches i højden. Dyrke ud ukrudt, der er begyndt at vokse. Spredes et 4 - til 6-tommer lag af muld jævnt mellem planterne på den nøgne jord. Halm eller hø dækningsmateriale holdes på 6 til 8 inches dyb, savsmuld på 2 inches og afklippet græs på 2 inches. En tykkere græs klipning lag bliver filtret, genererer varme og begynder at nedbrydes. En 2 - til 4-tommer lag af jorden majs kolber og skrog er dækket med et lag af halm til at forhindre vinden dispersion. Tilføje flere barkflis efter behov i løbet af vækstsæsonen at opretholde en effektiv bunddække.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com