Er det sikkert at dyrke grøntsager i en støbejern badekar?

September 26

Dyrke grøntsager i en container giver større kontrol over deres miljø end i værftets jord. Gartneren skræddersyr jorden, vand, næringsstoffer, og i forbindelse med stueplanter, lys, de modtager. Ved hjælp af en kasseret støbejern badekar som en vegetabilske planter er en fantastisk måde at genbruge det til en anden brug. Mængden af jern leecher i jorden er ubetydeligt, og de fleste planter bruge jern til at trives alligevel.

Grundlæggende

Støbejern bøtter er langvarig, dybt nok til at give ordentlig rodvækst og hurtigt mister ikke vand i jorden. Hvis støbejern beholderen er stor nok, vil det blive meget tung når den er fyldt med snavs, så placere den i det ønskede sted før påfyldning det.

Vælge grøntsager

Støbejern bøtter har mange af de samme problemer som andre container køkkenhaver. Pladsen er begrænset, så vælg dine veggies omhyggeligt. Der er normalt ikke plads til en række varianter af den samme grøntsag.

Jord

Støbejern bøtter kan være fyldt med boligejers valg af jord. Forskellige typer af jordbunden omfatter alle pottemuld eller øverste jord fra et havecenter, jord fra haven og kompost. Nogle gartnere bruger en blanding af disse jorder og ændringsforslag og skabe deres egen opskrift. Små containere kræver normalt ekstra gødning over sæsonen, men en større balje kan nemt komme med kun hvad er allerede tilgængelige i jorden, hvis en kvalitet mix tilbydes i første omgang (spørg en Havecenter, hvad en god blanding er for din tilsigtede afgrøde).

Konvertering

Ældre støbejern badekar er meget moderne for nogle samlere. Siden konvertering af ene til en vegetabilske haven beholderen kræver boring flere huller i bunden af karret, er det evalueret for potentielle værd før du starter. Hvis det har ringe værdi, skal du bruge et borehoved, der vil skære igennem både porcelæn og støbejern. Hvis karret sidder direkte på jorden, er der ingen grund til at dække hullerne. Hvis det er på ben eller sidder over jorden, huller tape et lille stykke metal skærm over indersiden for at lade vandet gennem men holder jorden.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com