Er en bærbar klimaanlægget nyttige?

April 13

Oplukkelige vinduer til ventilation kan give energi-effektiv køling, men kun i områder hvor natten bringer køligere luft. Centrale klimaanlæg er typisk effektiv men ikke energieffektive. Vindue air conditioners kan være effektiv, men kun i et begrænset, fast plads, fordi de ikke kan flyttes nemt efter installation. Hvis du ønsker nogle energieffektivitet og fleksibilitet til cool områder i dit hjem, kan en bærbar klimaanlægget være meget nyttig.

Minimere Central Air energiforbrug

Hvis du har en central aircondition-system, kan du muligvis bruge en bærbar nedkølet klimaanlægget effektivt. Du kan indstille den centrale klimaanlægget termostat omkring fem grader højere end indstillingen normal komfort. Selv en fem grad ændring kan reducere energiforbruget. Derefter kan du betjene bærbar klimaanlæg til cool kun den plads, du indtager. Selv om effektiviteten af det centrale system forventes at være højere end den bærbare enhed, ved at kombinere de to typer af aircondition kan du være stand til at reducere energiforbruget til køling.

Rullende bekvemmelighed

En bærbar klimaanlæg, der kan rulles fra et rum til et andet tilbyder bekvemmelighed. Hvis du arbejder i et hjemmekontor, kan enheden levere køling i arbejdsområdet i løbet af dagen. Hvis du tilbringe aftenen i alrummet, kan du rulle bærbar klimaanlægget fra hjemmekontoret til alrummet. Hvis du bor i en to-etagers hjem, men er det nok en god ide at købe to enheder, som bærbar klimaanlæg har tendens til at være tung.

Alternativ: Fordampningsemissioner bærbar køler

I tørre klimaer er en fordampning køler et økonomisk valg, fordi det er energieffektivt, sammenlignet med nedkølet aircondition. Køleren opererer via et system af vand fordampning. Vand drevet af en pumpe strømme over en pad. Trukket i luften strømmer gennem den fugtige pad og afkøles. Den kølige luft derefter strømmer ind i stuen. Typisk, køligere er udstyret med en vandtank. Hvis tanken ikke er plumbed til en vandkilde, skal den overvåges og fyldt regelmæssigt, fordi vandet fordamper. Fordampningsemissioner kølere tilføje fugt til luften. Derfor, de er ikke specielt effektive i regioner med høj luftfugtighed.

I stedet for et vindue enhed

Hvis du bor i et hus, har ingen central aircondition, kan en bærbar klimaanlægget blive så effektiv som et vindue enhed. Et fælles mål for opvarmning og afkøling energi er British thermal unit. En lille soveværelse i op til 200 kvadratfod kræver som regel en enhed, der indeholder 5.000 til 6.000 BTUs. En større soveværelse på 200 til 300 m² har brug for en enhed, der giver 7.000 til 8.000 BTUs. Større områder som en stue fra 300 til 500 kvadratfod kræver en enhed giver 9.000 til 10.000 BTUs.

Andre overvejelser

En bærbar klimaanlæg kan opfattes som en kilde til køling til personlig brug i et lukket rum, snarere end en hele huset.

En bærbar enhed kan generere mere støj end et vindue air condition, fordi vinduet enhed ventilationskanaler udenfor. Forskellene kan ikke være mærkbar, dog forudsat enhederne, der har lignende sæsonenergien effektivitet ratings. Lyt til den model, du overvejer, før du køber den.

Enhedens sandsynligheden for skabe fugt er også en overvejelse. Enheder, der bruger vand kan lække eller spilde vand. Enheder, der opererer på køling kan kondensere fugten, og at fugt kan køre, pool eller vandpyt.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com