Er forældet grøntsagsfrø anvendelige?

February 14

Er forældet grøntsagsfrø anvendelige?

Forældet grøntsagsfrø kan være brugbart, alt efter hvor gammel de er og hvordan de opbevares. Hverken sundhed af anlægget eller kvaliteten af de grøntsager, der dyrkes påvirkes af alder af frø der blev sået.

Levealder

Ifølge Oregon State University er spinat frø rentabelt for kun én sæson. Majs og pastinak frø har en levetid på omkring et år. Bønner, roer, ærter, peberfrugter og chard frø vil vare to år, og gulerod, agurk, salat og melon frø i tre år. Brassica frø, herunder broccoli og blomkål, kan vare i op til fem år.

Betingelser

Frø vil vare længere, hvis de opbevares i tørt, køligt forhold. Oregon State University anbefaler lagring frø gennem vinteren ved 50 grader Fahrenheit og 50% luftfugtighed. Colorado State University tyder på mindre end 8 procent fugt og temperaturer under 40 F. kontrollere temperatur og luftfugtighed er vanskeligt, så gartnere ofte opbevare frøene i køleskab.

Opbevaring

Store frø i en lufttæt beholder med silicagel pakke eller mælkepulver til at absorbere fugt i krukken. Krukker kan opbevares i køleskab eller i et køligt, mørkt sted udendørs. Tillad krukke til varme i solen eller komme til stuetemperatur før åbning at forhindre kondens på indersiden af glasset.

Overvejelser

Ifølge Colorado State University udvidelse, tørring af frø til seks timer ved 100 grader Fahrenheit og lagring i en fugt-bevis beholder i køleskabet eller fryseren vil forlænge levetiden for frø op til 10 år.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com