Er gips bedre for en have end kalk?

March 5

Er gips bedre for en have end kalk?

Gips og kalk er både nyttigt jord ændringer for haver. Dog bør heller ikke anvendes uden en jord test til at bestemme, om de er nødvendig på alle, såvel som en opfylder dine havearbejde behov og i hvilke mængder. Nytten af enten jord ændringsforslag er i vid udstrækning bestemt af hvad planter vil blive brugt i haven.

Gips fordele

Gips er kalciumsulfat. Det giver havejord og planterne dyrkes der med calcium og svovl, og begge dele er nødvendige for plantevækst. Gips ændrer ikke jordens pH-værdi, hvilket betyder det kan bruges på jorder, hvor pH er allerede afbalanceret korrekt for de planter, der vokser der. Gips også hjælper lindre planter plaget af salt jord, da det reagerer med salt, ændrer sin struktur og gør det muligt at siver væk. Får nok tid, kan gips forbedre dræning problemer forbundet med tung lerjord.

Lime fordele

Kalk sælges som en haven ændringsforslag er enten calciumcarbonat eller calcium magnesiumcarbonat. Både er basisk materialer og vil hjælpe med at neutralisere jorde, der er alt for Sure til de planter, der vil kunne dyrkes der. Begge har store mængder af calcium, som planter har brug for struktur. Calcium magnesiumcarbonat, eller dolomit kalk, indeholder også en anden vigtig plante næringsstof, magnesium.

Gips ulemper

Gips vil ikke hjælpe afhjælpe sur jordbund. Det også er ikke som nyttigt i ændring af dårligt drænet jord som kompost er. Ej heller vil gips arbejde i dårligt drænede silt eller sand jord.

Lime ulemper

Ved hjælp af kalk i basisk eller neutral jord kaster pH balance i havejord, derindgiverden ugæstfri for mange planter. Nogle planter også reagerer dårligt til overskydende magnesium i jorden, hvilket betyder at anvende dolomit kalk, når jorden har allerede tilstrækkelig eller overskydende magnesium er skadelige for haveplanter. Lime retter ikke dårligt drænede jorde.

Overvejelser

Hvis en jord test afslører, at jorden er for surt for de planter, der vokser der, med dårlig calcium og lille ernæring, er kalk det bedste valg for at have. Hvis en jord test afslører, at jorden er tunge ler, har en neutral eller basisk pH, har dårlig calcium og måske endda har overskydende salte, er gips det bedre valg.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com