Er herbicider skadelige for kyllinger?

February 14

Er herbicider skadelige for kyllinger?

Herbicider er beregnet til at dræbe ukrudt. Mens mange herbicider ikke er normalt så giftige som pesticider, kan herbicider være farlig for kyllinger. Herbicider kan være spredt over et stort område med en sprøjte eller rettet i en enkelt skud på en plante. Enten måde, kan høns blive påvirket af ukrudtsmidlet.

Effekter

Fjerkræ, når de udsættes for visse herbicider, vil vise tegn på toksicitet. Disse tegn kan omfatte krampeanfald, rysten, muskelsvaghed, diarré, åndedrætsbesvær, koma og død.

Typer

Giftige herbicider omfatter bipyridyl forbindelser og kvaternære ammonium herbicider (såsom paraquat); dinitrophenolic forbindelser; phenoxyacetic og phenoxybutyric forbindelser; anilide og AMID forbindelser (såsom fremstilles); karbamat og thiocarbamatbaserede forbindelser (f.eks. carboxazole); og organofosfater, triazin, methylthiotriazine og triazinone forbindelser.

Overvejelser

Selv om en kylling ikke dør af herbicider, er der en mulighed at herbicider bliver forbrugt og metaboliseres. Kyllinger bestemt til kød eller æg produktion er i fare for at blive forurenet med denne særlige herbicid og passerer det videre til deres æg eller kød.

Forebyggelse/løsning

Undgå at bruge herbicider omkring kyllinger eller i områder hvor kyllinger strejfe. Hvis du fritgående din kyllinger, bør du være meget omhyggelig med at holde dem væk fra arealer, der er blevet behandlet med herbicider.

Hvis du forsøger at slippe af visse ukrudt, prøve at bruge økologisk landbrugspraksis at reducere mængden af ukrudt og holde din kyllinger sund.

Advarsel

Følg altid anvisningerne på herbicid etiketter. Når du er i tvivl om sikkerheden af produktet i nærheden af fjerkræ, ringe op til nummeret på etiketten og spørge. Fabrikanten eller et giftkontrolcenter bør kunne fortælle dig, hvad risiciene, der er til din kyllinger.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com