Er Hickory træ stærk for kabinetter?

June 30

Er Hickory træ stærk for kabinetter?

Hickory er en ekstremt hårdt, hårdt træ indfødte til Nordamerika. Flere arter af hickory og pecan, dens nære slægtning, sælges blot som "hickory" på det nordamerikanske marked. Alle arter er meget holdbare og fungerer godt i køkkenskabe, møbler og andre indendørs træbearbejdning projekter. Hickory kan dog vanskeligt at arbejde med, sløvhed Save og kræver nogle pleje at producere et godt færdige produkt.

Udseende

Splintved fra hickory træer er meget bleg, næsten hvid farve og tydeligt afgrænset fra kernetræ. Hickory afgrenet tendens til at være bred og er ofte sælges som hvid hickory. Dette træ kan være væsentligt mere omkostningskrævende end de sværere kernetræ. Hickory kernetræ er brun til rød-brun, og må sælges blot som hickory eller røde hickory. De fleste hickory tømmer er lige kornet, men nogle enheder er bølget eller har en uregelmæssig korn. Hickory har en attraktiv farve og korn mønster og fungerer godt i kabinetter med kun minimal efterbehandling.

Holdbarhed

Hickory er meget svært for en nordamerikanske hårdttræ, scoring 1.820 pounds-kraft på Janka hårdhedsskala. Til sammenligning, de fleste nåletræ Vurder mellem 350 og 450, og eg satser mellem 1,290 og 1,360. Klipning styrke varierer mellem arter, som lavt som 1.240 psi i bitternut hickory og så højt som 2.430 psi i shagbark hickory. Når korrekt krydret, hickory bevæger sig meget lidt i brug, gør det en pålidelig valg for kabinet, møbler og andre anvendelser hvor fattige formstabilitet kunne kompromittere ydeevne.

Arbejder egenskaber

Savning og arbejder hickory træ kan være svært. Træets høj hårdhed og massefylde sløve knive og andre overflader, skæring. Hickory træ med en låst eller bølget korn kan være vanskeligt at maskine eller fly, der kræver en reduceret skæring vinkel og betydelig pleje. Hickory viser ganske godt og tager godt til bore- og stemmemaskiner, men er svært at lime. Pre kede dette træ før sømning eller skruning, for at mindske risikoen for opsplitning.

Efterbehandling egenskaber

Hickory træ bruges ofte i situationer, hvor efterbehandling er unødvendige, såsom i værktøjet håndtag, men det tager pletter og lak godt. Dette træ også sands og pudse rene resulterer i glat, let, overflader. Nogle arter, såsom muskatnød pecan, har en blød glans, der gør dem specielt godt til olie finish. Brug klar finish, såsom olie, shellak eller lak, at vise den naturlige skønhed af hickory træ kabinetter, snarere end uigennemsigtig finish såsom maling.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com