Er Hostas farlige for kæledyr?

January 12

Er Hostas farlige for kæledyr?

Owning en pet lægger begrænsninger på en række aktiviteter, fra at skulle betale for en kennel mens på ferie til at sætte plast på møbler til at beskytte det fra deres hår og snavs. Owning en pet kan også begrænse typerne af planter, du kan have i din have og hjem, da nogle, herunder hosta planter, er farlige og giftige for kæledyr.

Hvad er Hostas?

Hostas er lavtvoksende planter, der kommer med en række funktioner, herunder store, sprede blade og farver, der spænder fra dyb grøn til lyse guld. De er generelt cirkulær, selvom nogle arter vokse til næsten ligne vaser i haven. De er en fælles valg til en landskab plante eller stueplante, fordi de kræver lidt vedligeholdelse. De tåler skygge godt og er ofte placeret under store træer, der yder dækning, i hjørner eller langs kanter, der kan være skyggen af en bygning eller hegn.

Hvorfor er de giftige?

Hosta planter indeholder steroid-lignende kemikalier kaldes saponiner, som er den giftige ingrediens, der gør disse planter skadelige. Disse kemikalier er giftige for hunde og katte samt husdyr som heste og kylling. Hos mennesker, saponiner i små doser faktisk støtte i fordøjelsen og er almindeligt anvendt i hoste medicin eller expectorants; de har tendens til at gøre mennesker nys, fremskynde udvisning af slim fra kroppen. Dyr, der ikke indeholder de samme niveauer af kolesterol og andre kemikalier i deres krop som mennesker, og saponiner bryde ikke produktivt i deres organer.

Symptomer af Hosta forgiftning

Et kæledyr, der forbruges saponiner fra en hosta plante vil vise en række symptomer, generelt meget hurtigt efter indtagelse. Disse omfatter opkastning og diarré som kroppen forsøger at eliminere saponiner fra fordøjelsessystemet. Fordi dyret kan føle sig syg fra forgiftningen, kan pet også være deprimeret eller sløv. Du vil måske bemærke at den spiser mindre, fordi dens mave er forstyrret; Det kan også drikke mere for at forsøge at tvinge giften fra sin mave. I høje doser uden behandling, kan saponiner potentielt forårsage koma, tab af graviditet i befrugtede hunner og endda døden.

Handlinger til at tage

Hvis du har mistanke om eller ved med sikkerhed, at dine kæledyr har indtaget en hosta plante, skal du kontakte din dyrlæge eller en nødsituation animalsk hospital straks. En professionel vil kunne bistå med at arbejde giften ud af dyrets krop med medicin eller ved at inducere opkastning eller diarré. Hvis du ikke kan kontakte en professionel i dit område, skal du ringe American Society for forebyggelse af dyremishandling til dyr (ASPCA). Akut forgiftning linjen kan nås på 1-888-426-4435; fagfolk der kan give dig yderligere rådgivning. Et gebyr kan ansøge om at benytte denne service.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com