Er kalk er god til tomater?

October 19

Er kalk er god til tomater?

Du kan allerede bruger kalk på din græsplæne, men skal du også bruge det i din køkkenhave? Hvis du bor i et område med naturligt sure jord, er svaret ja. De fleste grøntsager og specielt tomater gør bedst med en pH-niveau i nærheden af neutral, som er 7.0. Kalk giver andre fordele for tomater samt.

Hvad er kalk?

Kalk er lavet af knuste kalksten, undertiden blandet med andre kemikalier for at forbedre sine fordele som en jord ændring. Kalk i form af calciumcarbonat er en sikker og effektiv produkt til at ændre jordens pH-niveauer. Dolomitsand eller dolomit kalk er en anden form, der er højere i magnesium end standard kalk. Hydratkalk (calciumhydroxid), almindeligt kendt som "builders kalk," kan også bruges. Brændt kalk (calciumoxid) anbefales ikke til haven brug.

Hvad gør kalk til tomater?

Tomater vokser bedst i jordbund med en pH vifte af 6,5 til 7,5. Bruge kalk til at hæve pH-værdien af din jord, hvis det er for surt. Opretholde ordentlig syreindhold niveau gør næringsstoffer som kvælstof, fosfor og kalium mere rådighed for planterne. Kalk giver også spormineraler af calcium og magnesium; begge er vigtige for plantevækst. Calciummangel forårsager blossom ende rot sygdom i tomater og magnesiummangel vises som klorose eller gulfarvning af bladene mellem vener.

Behøver jeg at tilsætte kalk?

Foretage en jord test for at vide, hvis du skal tilføje kalk. Køb en jord testkit fra haven leverandør, eller din Statsuniversitet kan have en landbrugs udvidelse-afdeling, der tilbyder en jord test service. Du ønsker at bestemme pH-niveau i din havejord, som de aktuelle niveauer af kvælstof, fosfor og kalium. Bruge gødning efter behov at forbedre næringsstof niveauer og tilsætte kalk for at justere jordens surhedsgrad til det optimale niveau.

Hvornår og hvordan anvender jeg Lime?

Ideelt bør kalk indarbejdes i dyrkede jord til en dybde på mindst 6 inches før plantning. Hvis planterne allerede er etableret, kan lime ridset i overfladen og vandes i. Anvende kalk ifølge emballage retninger eller med en hastighed på ca 1/2 lb per square yard af jord. Du bør ikke anvende kalk og gødning på samme tid, fordi kombinationen skaber ammoniak, som kan skade dine planter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com