Er kalk godt for lerjord?

October 24

Er kalk godt for lerjord?

Rolle af kalk i ændring af lerjord afhænger ikke kun om tæthed og pH i jorden, men også på typen af kalk anvendes. Der er fem grundlæggende former for kalk rådighed, hver med et andet program.

Landbrugs kalk og dolomit

Landbrugs lime eller calciumcarbonat og dolomit rolle er at rette jordens surhedsgrad. Dolomit er et naturligt forekommende rock, der indeholder calciumcarbonat og magnesium i forholdet 2:1.

Brændt kalk og hydratkalk

Brændt kalk (calciumoxid) og hydreret kalk (calciumhydroxid), almindeligvis kendt som bygningshåndværkere kalk, kan ændre jorden for at skabe en mere stabil base for bygningen. Anvendelsen af disse limes vil reducere plasticitet af ler ved at reducere væskeophobning. Disse former for kalk er ekstremt ætsende, dog, og derfor anvendes ikke på haven jorder.

Gips

Gips--- eller calcium sulfat---er undertiden forbundet med lime, men det er ikke lime og reducerer ikke jordens surhedsgrad. Det er nogle fordele for lerjord, men, som det hjælper med at gøre ler letsmuldrende, eller let brudt fra hinanden.

Anvendelse af kalk og gips

En ønskelig pH for de fleste planter og grøntsager er 6,0 til 7,0. Sure lerjord skal mere lime end sure sandjord. Gips er undertiden markedsføres i planteskoler som "ler breaker" at forbedre ler jordstrukturen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com