Er lilla Petunias Monocot eller Dicot?

June 6

Er lilla Petunias Monocot eller Dicot?

Botanikere klassificere blomstrende planter, såsom petunias, afhængig af antallet af blade de første producerer som stiklinger. Disse første sæt blade kaldes kimbladene, og de giver planten med vitale næringsstoffer, da det begynder at vokse. Antallet af disse blade varierer afhængigt af arter. Nogle blomstrende planter producerer et sæt af to, mens andre producerer kun en enkelt Kimblad. Selvom nogle overlapning eksisterer og visse arter er vanskeligere at klassificere, giver sondringen mellem enkimbladede og dicots en nyttig gruppering, som er af stor betydning for studiet af evolution og biologisk systematik.

Petunias

Petunias vokse som enårige eller stauder, afhængig af placering, og kan findes i næsten alle farver i regnbuen. Deres farvestrålende, trompet-formet blomstrer gør dem til en af de mest populære valg for blomsterhaver og container beplantninger. Petunias er relativt nemme at passe og de blomstrer rigt, producerer masser af duftende og farverige blomstrer. Petunias klassificeres som dicots, da de producerer et enkelt par af embryonale blade efter spiring.

Kimbladene

Kimbladene er dele af embryoner inde i frø af en plante. Når frøet spirer, danne kimbladene den første række genkendelige blade, før anlægget producerer sit første sæt af løvblade. Nogle arter mister deres kimbladene snart efter at producere deres første sæt af blade, mens andre har vedvarende kimbladene, der forbliver knyttet til lange perioder. Kimbladene indeholder lagrede energi fra frø, som den unge plante bruger til at vokse før fremspiring sit første sæt af løvblade. Kimbladene kan gradvist blive grøn og begynde fotosyntese til at understøtte plantevækst, eller visner og falder efterhånden som planten vokser, afhængigt af arten.

Enkimbladede

Blomsterplanter kan groft inddeles i to grupper, enkimbladede og dicots, baseret på antallet af kimbladene de producerer efter spiring. Enkimbladede planter indeholder embryoner med et enkelt frø blad, og efterfølgende blade har typisk vaskulære struktur med parallelle årer. De blomstrende dele af deres anatomi er produceret i multipla af tre, og kardiovaskulære bundter i stilken har en spredte udseende, når undersøgt i tværsnit. Blomster på monocot planter som græsser er ofte overset, da de ikke producerer prangende kronblade.

Dicots

Dicotyledons kan nemmest skelnes fra enkimbladede med antallet af embryonale blade de producerer efter spiring. Dicot planter har to blade, frø, og senere blade har en netto-lignende vene struktur. Blomstrende dele er fremstillet i multipla af fire eller fem, og stamceller tværsnit afslører ring-lignende vaskulære struktur. Dicots omfatter en langt højere andel af træagtige planter end enkimbladede, selv om skelnen kan være fuzzy til tider. Palmer og agaver, for eksempel, er klassificeret som enkimbladede, trods deres woody udseende.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com