Er lilla vaffel planter giftige for katte?

January 28

Er lilla vaffel planter giftige for katte?

Valg af anlæg baseret på deres sikkerhed for felines er et smart træk for gartnere med katte, da det sikrer minimal problemer bør Fluffy vælger at chow ned på din værdsatte løv. Lilla vaffel planter ser eksotiske og til de firbenede crowd, appetitligt med sine dybt, rige farver. At vide, om denne iøjnefaldende plante udgør et problem for din kat følgesvend kan forhindre en dyr tur til dyrlægen.

Om

Lilla vaffel plante (Hemigraphis exotica) er en dekorativ plante kolde-hardy fra US Department of Agriculture zoner 10 til 11. Selvom det er en flerårig plante i sin indfødte tropisk miljø, er det vokset andetsteds som stueplante eller årlige komposteringsprocessen. Det gror bedst i fugtig, men veldrænet jord og trives, når plantet i jorden rig på humus. Betragtes som en lav vedligeholdelse plante, lilla vaffel plante er tørke-tolerante og vokser i områder, der spænder fra fuld sol til halvskygge, selvom planter i fuld sol ikke fuldt ud at udvikle en rig, metallisk glans på deres blade.

Identifikation

At identificere dine planter korrekt kan støtte i diagnosticering og behandling af utilsigtet forgiftning hos din kat. Lilla vaffel planter er så-opkaldt efter waffled tekstur i deres blade. Bladene er ægformede i form og op til 3,5 inches lang med en skinnende glans. Bladene er rødbrune eller lilla-grøn på toppen og en mørkere, Bourgogne rød på bunden. Planter vokse mellem 6 og 9 inches høj, med en snigende spredning af 20 eller flere inches lang. Lilla vaffel planter blomstrer i slutningen af foråret til forsommeren. Blomsterne er små, hvide terminal pigge.

Toksicitet

Lilla vaffel planter anses ugiftige til katte, ifølge American Society for forebyggelse af grusomhed mod dyr. Ingen giftige episoder har fundet sted fra kontakt med eller indtagelse af lilla vaffel planter. På grund af deres ugiftige status, er disse planter anses for relativt sikker til brug i husholdninger med katte. Utilsigtet indtagelse af de af planten er ikke en grund til alarm eller bekymring. Hvis din kat viser symptomer på forgiftning efter at have spist en del af en lilla vaffel plante, kan det have indtaget plantemateriale fra andre planter i stedet.

Overvejelser

Nogle katte kan opleve milde til moderate maveonde efter at have spist dele af anlægget lilla vaffel. Katte er obligate kødædere og mangler enzymer nødvendig for at fordøje grønne planter og plante sagen. Opkastning, er diarré og milde mave forstyrret alle normale forekomster efter en kat ingests plantemateriale. Hvis symptomerne vedvarer mere end 24 timer, søge veterinærbehandlinger fordi livstruende dehydrering kan skyldes fortsatte gastrointestinale gener.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com