Er luftrensere & befugtere forskellige?

June 16

Er luftrensere & befugtere forskellige?

Selv om de kan opfattes som det samme, er en luftrenser og en luftfugter faktisk designet til at udføre forskellige opgaver. Begge enheder ændrer indendørs luften vi indånder — og reducere symptomer forbundet med dårligt indeklima — men de fungerer på forskellige måder. Før du køber enten en, vurdere mængden af ledig plads du har i dit hjem, som begge enheder er solgt i forskellige størrelser.

Befugtningsapparater

En luftfugter er en enhed, der bruges i boliger til at hjælpe med at lindre de fysiske lidelser forbundet med tørre læber, tør hud, tørre i halsen og tør næse, ifølge Environmental Protection Agency (EPA). Befugtningsapparater frigive fugt i luften, lette byrden af disse symptomer. Fugten frigivet af en luftfugter også hjælpemidler mod virkningerne af vinteren varme, som statisk elektricitet og møbler og malingen revner. Dog bør du ikke bruge en luftfugter i overskud, ifølge EPA. Overdreven brug kan føre til spredning af biologiske organismer i dit hjem såsom støvmider.

Renseanlæg

Luftrensere er lidt forskellige fra befugtere. En luft purifier er konstrueret til at reducere- eller fjerne-koncentrationen af luftbårne forurenende stoffer, såsom røg, mug, støv og pollen. Når de først ind på markedet, blev luftrensere omtalt som luftrensere. Du kan købe en luftrenser, der er designet til at rense et bestemt rum eller område, eller en designet til at rense en hel hus. Luftrensere kan være bærbare eller permanent installeret i dit hjem. Mens både en luftfugter og en purifier kan reducere indendørs lidelser, frigør purifier ikke fugt i luften.

Typer

Luftrensere er konstrueret ved hjælp af forskellige teknologier. Ifølge Air Purifiers.com er renseanlæg, der bruger HEPA, UV, aktivt kul og elektrostatiske teknologi bedst for rengøring indendørs luft uden at forårsage skade i processen. Luftrensere, der bruger ozon teknologi har vist sig at skade kæledyr og mennesker, der forårsager astmasymptomer og ardannelse i lungerne. Der er forskellige typer af befugtere samt, herunder ultrasonic og pumpehjul versioner. En ultralyds luftfugter bruger ultrasonisk lyd vibrationer til at skabe cool tåge, mens en impeller bruger en roterende disk til at producere kold tåge. Befugtere kan være bærbar, indkapslet i et skab eller installeret aircondition og varmeanlæg.

Ordentlig pleje

Både befugtningsapparater og luftrensere skal passes på korrekt hvis du vil have dem til at fungere efter hensigten. Bærbare befugtningsapparater bør rengøres hver tre dage og har deres vand skiftes dagligt, ifølge EPA. Hold området omkring din luftfugter tør. Sørg altid for at ændre filteret i din luftrenser, som anbefalet af instruktionsbogen. Forskellige typer af filtre — såsom HEPA-filtre eller kulfiltre — skal ændres på forskellige tidspunkter. Hjemmesiden Achooallergy.com tilbyder et gratis program, der vil sende dig en påmindelse om at ændre dit filter på et passende tidspunkt. Se afsnittet ressourcer for flere oplysninger.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com