Er mikrobølgeovne skadelige stråling?

July 5

Er mikrobølgeovne skadelige stråling?

Selv om mikrobølgeovne betragtes som sikker madlavning enheder, som alle andre apparater, skal de bruges med korrekte sikkerhedsforanstaltninger til at forhindre skade. Mikrobølgeovn er en form for elektromagnetisk stråling, der er i stand til opvarmning og madlavning fødevarer, der indeholder vand. Humant væv, som også indeholder vand, er modtagelige for mikrobølgeopvarmning og skader.

Mikrobølgeovn sikkerhedsfunktioner

Mikrobølgestråling er genereret i en specialiseret vakuum diode rør kaldet en magnetron. En mikrobølgeovn er rettet mod madlavning kammeret. Sag eller skallen af mikrobølgeovnen er lavet af en metallegering, som forhindrer, at den potentielt skadelige stråling fra undslippe. Mikrobølgeovn glasdøre har metallisk mesh skærme, der forhindrer mikrobølgestråling fra overføres. Magnetron styres delvis af en switch, der automatisk slukker mikrobølgeovnen når døren er åben.

Grundlæggende overvejelser om beskyttelse mod stråling

Ud over afskærmning, to faktorer primært bestemme din risiko for stråling skade, herunder fra mikrobølgeovn: tid og afstand. Mængden tid, du tilbringer i tæt nærhed til en energisk mikrobølgeovn generator er direkte proportional med din strålingsfaren risiko. Intensitet af mikrobølger er omvendt proportional med kvadratet på ændringen i afstand fra kilden. Det betyder, at hvis du dobbelt afstanden mellem dig og ovn, mikrobølgeovn intensitet er kun en fjerdedel af sin oprindelige værdi.

Især Radiosensitive væv

Øjne og testiklerne er særligt sårbare over for skade ved mikrobølgestråling. Varmeudvikling fra mikrobølgeovn eksponering i øjnene eller testiklerne kan forårsage alvorlig og muligvis uoprettelige skader.

Dit bedste forsvar

Selv hvis du tror at ovnen er forseglet korrekt og i god orden, blive mindst en armslængde fra ovnen, når det er tændt. Brug ikke ovnen, hvis døren ikke lukker ordentligt, eller hvis vinduet glas er revnet. Må skifte fiasko mikrobølgeovn til at fortsætte med at køre efter det er blevet slukket eller efter døren har været åbnet, Tag stikket ud af ovnen og ophøre med at bruge.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com