Er mølpose farlige i din køkkenhave?

March 17

Gartnere står over for mange udfordringer når det kommer til plantning og vedligeholdelse af en vellykket køkkenhave. En sådan udfordring er at holde skadedyr som kaniner, egern, vaskebjørne og selv naboens kat ud af haven. En løsning, som mange gartnere henvende sig til er mølpose. De placerer mølpose langs kanten af haven for at hjælpe med at holde ud disse uønskede have gæster. Dette er imidlertid farlige og ulovlige.

Bruger

Lovlig anvendelse af mølpose er at hjælpe kontrol tøj møl, som lever og ødelægge en lang række tekstiler.

Etiketten på en kasse af mølpose læser: '' det er en overtrædelse af føderale lov til at bruge dette produkt i strid med dets mærkning.'' Ved hjælp af mølpose for at holde skadedyr uden haver er bestemt ikke en korrekt anvendelse af dette produkt.

Kemikalier

Kemikalier i mølpose er naphthalen og para-dichlorbenzen. Ifølge det nationale pesticider Information Center, kan begge kemikalier forårsage alvorlige bivirkninger, herunder kvalme, diarré, kramper og neurologiske skader. Disse kemikalier udgør en potentiel fare for grøntsager, mennesker og kæledyr.

Grøntsager

Regn forårsager mølpose at til sidst bryde, og kemikalierne, der kan løbe ind i jorden i din køkkenhave. Dette øger chancen for, at nogle af disse kemikalier vil finde deres vej ind i dine grøntsager.

Opbygge en hegnet omkring din køkkenhave er en glimrende måde at holde uønskede kæledyr. Bekræfte, at dit hegn er mindst 5 inches i jorden og er høj nok til at forhindre, at større dyr hoppe over toppen.

Folk

Børn elsker at lege i og omkring haver. Mølpose har samme udseende som mange barn favorit godbidder, såsom hard candy og gumballs. Mølpose kan nemt forveksles med en yndlings stykke slik og afhentet, lugtede og spist. Mølpose har potentiale til at forårsage skade på et barns røde blodlegemer, ud over forårsager neurologiske skader.

Voksne skal være opmærksomme på de potentielle farer i mølpose, selv når der anvendes lovligt. Ifølge Oregon State University Extension Service er der en risiko for alvorlige bivirkninger fra blot indånde dampene fra mølpose.

Kæledyr

Ifølge American Society for forebyggelse af grusomhed mod dyr, kan den kemiske naphthalen være meget skadelige for kæledyr. Selv en lille mængde kan forårsage hjernen hævelse, skader på lever, nyrer og blodceller. Mens den kemiske para-dichlorbenzen ikke er anset for at være så farligt som naphthalen, kan det stadig forårsage alvorlige bivirkninger, herunder Neurologiske skader, når en stor mængde er indtaget.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com