Er organisk gødning Safe?

July 23

Er organisk gødning Safe?

Organisk gødning er lavet af organisk materiale, generelt knogle, tang, gødning eller plante debris.Når gødningen er nødvendig, er valget enten kemisk eller økologisk. Kunstgødning er fremstillet af syntetiske materialer og hvis de anvendes forkert er ikke sikkert for dine planter eller dit helbred. Når de anvendes korrekt, er organiske gødningsstoffer sikker; men forkert brug kan gøre dem farlige så godt.

Fordele

En af de mange fordele ved at bruge organiske gødningsstoffer er, at det bruger en naturlig proces at nedbryde, hvilke tillader jord og planter at langsomt fodre og modtage alle næringsstofferne.

Afstrømning problemer

Nogle organiske gødningsstoffer, såsom kogødning, kan løbe under regn og forurener vandkilder. Dette forårsager ubalancer i vand, som kan påvirke kvaliteten af vandlevende organismer.

Farer til kæledyr

Ikke alle former for organisk gødning er sikkert for kæledyr. Gødning, der indeholder knogler og blod måltid kan være farligt. Benmel kan skabe en beton-lignende masse i maven, hvilket kan kræve operation for dit kæledyr. Blodmel, hvis indtaget, kan forårsage opkastning og diarré.

Advarsel

Fordi organiske gødningsstoffer kan være naturligt eller kemisk syntetiseret, bør du altid læse ingredienser på etiketten. Hvis listen over ingredienser vilkår at du ikke er bekendt med eller ikke kan udtale, det er et sikkert tegn til at lede længere eller oprette din egen gødning.

Typer

Den sikreste form for organisk gødning starter i dit køkken. Det hedder kompost og kan være fremstillet af frugt og grøntsager skræller og kaffegrums blandet med blade fra din baghave.Organisk gødning er også tilgængelige for køb; dog skal du læse etiketten for at se, hvilke ingredienser der bruges til at sikre, at det er økologisk. Nogle af de mere almindelige økologiske ingredienser i gødninger er bomuldsfrø, tang og gips. Disse ingredienser er generelt sikkert for konsum.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com