Er tomater skadelige for blåbær produktion?

June 16

Er tomater skadelige for blåbær produktion?

At have sunde fødevarer let tilgængelige ved at fylde dit hjem haven med en række frugter og grøntsager gør det nemmere at følge en nærende kost. Mens du kan plante mange planter sammen, har kaldet følgesvend plantning, andre forskellige voksende krav for at trives. Hvis din have består af primært tomatplanter og du ønsker at tilføje nogle frugter, kan du spekulerer på, hvis tomater er skadelige for blåbær produktion. Forståelse de forskellige grundlæggende voksende behov planter vil hjælpe dig gøre denne bestemmelse.

Jord krav

Planter har visse næringsstoffer krav, når det kommer til jorden. Jord har en pH-måling, der er sure, basiske eller neutrale. Blåbær planter har brug for god dræning, meget surt jord med et lavt pH, lige fra 4,5 til 5.0 til at vokse. Tomatplanter, trives dog bedre i en neutral jord, med en gennemsnitlig pH måler 6,5 til 7,0. En faktor til at overveje, når det kommer til din tomatplanter at skade din blueberry produktion er denne forskel i jord krav. Du kan tage skridt med placeringen af planter til at sikre, at du opfylder de forskellige behov for hver plante.

Placering

Placering i din have er en vigtig faktor til at overveje når du plante blåbær planter og tomatplanter. På grund af de forskellige jord krav til hver plante ønsker du at plante dem mindst 4 fødder fra hinanden og i en formation hvor blåbær planter vil modtage passende afløb. Overveje opbinding tomatplanter forhøjet og omkring grænsen til haven. Muld tomatplanter med en lille mængde af sphagnum, som vil løbe fra jorden og sive ned i blåbær jord, at hjælpe med dens syreindhold. Sikre begge planter får fuld sollys for at opnå optimal frugt og vegetabilsk produktion.

Plantesygdomme

Tomatplanter og blåbær planter er begge modtagelig for skadedyr. Nogle almindelige skadedyr, der plager tomatplanter omfatter cutworms og hornworms. Blueberry bud mider og skjoldlus kan være et problem for din blåbær planter. Omhyggelige dyrkning af jord for begge planter vil hæmme insekt skadedyrsangreb. Du kan bruge naturlige eller kemiske insekticider til at styre alvorlige insekt problemer i haven.

Sorter

Vælge sorter af planter, der er i stand til at tolerere en vifte af jord krav. Nogle blåbær sorter, såsom rabbiteye blåbær, er i stand til at tolerere forskellige jordtyper, der ikke måske er så Sure, hedder North Carolina University havebrug afdeling. Nogle tomatplanter kan vokse i en jordbund med en pH-værdi går fra så lavt som 5.5, ifølge University of Minnesota forlængelse.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com