Er vejret behandlet træ virkelig farligt for brug i højbede?

September 5

Er vejret behandlet træ virkelig farligt for brug i højbede?

Behandlede tømmer er ofte brugt til at bygge dæk og håndlister, men brugen af vejret behandlet tømmer til haven senge har en historie af kontroverser. Længe siden, var behandlet træ bevaret brug creosot, en kemisk fundet indeholder kræftfremkaldende stoffer. I 1940 ' erne begyndte creosot at vige for kromaterede kobber arsenate (CCA), som indeholder en form for arsen. CCA blev frivilligt udfaset som en tømmer behandling til boligarealer ved udgangen af 2003, men frygten for behandlet træ dvæle.

Nye tømmer behandlinger

Tømmer behandlet under eller efter 2004 er væsentligt anderledes end de behandlede tømmer, der gik forud. Alkalisk kobber quat (ACQ) er den mest almindelige kemiske behandling anvendes i dag. Andre kemikalier såsom borater, kobber azol, cyproconazole og propiconazol bruges til at beskytte tømmer fra træ ødelægge insekter og svampe. Disse kemikalier indeholder ikke arsen og anses for sikrere alternativer til CCA.

Frygt for CCA

Kobber og arsen er både naturligt forekommende elementer fundet i jorden. Det er ofte fundet i spormængder i dyr og planter. Problemer opstår, når for meget kobber eller arsen ophobes inde i en levende ting. Som CCA-behandlet tømmer brød sammen, var det frygtet at en kemisk forbindelse ville adskille i sit konstituerende elementer og sive ned i jorden for at blive taget op i store mængder af haven grøntsager. På grund af den overvældende offentlig bekymring ophørte CCA skik til beboelsesformål begynder 1 Jan. 2004.

Sure jordbund kan frigive arsen

Sure betingelser tendens til at øge tabet af arsen til miljøet. Grønne grøntsager såsom salat og spinat tendens til at flytte arsen til deres blade. Root grøntsager udgør den største risiko for menneskers sundhed, da rødderne er udsat for de højeste niveauer af arsen. Peeling rodfrugter synes at fjerne alle eller de fleste af arsen fra grøntsager. Gulerødder, okra, peberfrugter, agurker og tomater dyrket i CCA-behandlet højbede blev analyseret og fundet for at indeholde den samme mængde af arsen som grøntsager, der dyrkes i senge lavet af ubehandlede tømmer.

Alternativer til behandlede tømmer

Selvom CCA er en saga blot, bruger behandlede tømmer stadig kemiske forbindelser som kobber, der forårsager nogle bekymring blandt gartnere. Heldigvis er der nu mange alternativer til behandlet træ. Kompositmaterialer, jomfru vinyl, HDPE og gummi tømmer er alternative materialer, der kan bruges til at bygge små højbede. Disse alternative materialer er ofte ikke så stærk som tømmer og bør aldrig anvendes til strukturstøtte.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com