Europæiske lampe basistyper

April 22

Europæiske lampe basistyper

Tidlig lamper var lidt mere end en skål med olie til en base og en væge. Med opfindelsen af mundblæst glas, forgyldning og metalsmithing teknikker, europæiske designere skabt mere omfattende design lampe baser. Forskellige design påvirkninger lånt fra Grækenland, Sverige, England og Frankrig hjælp producere stilarter af lampe baser, der stadig bruges i dag.

Opaline glas

Den store europæiske lampe basistypografi af 1800-tallet, opaline glas nåede sit højdepunkt i løbet af Napoleon III i 1860-erne. De mundblæste glas blev formet i en række forskellige former, men de mest almindelige stilarter var et stort glas pære, der hvilede på en mindre pære og en time-glas figur. Højden af opaline glas lampe baser varierede fra 6 inches til 42 inches. Nogle opaline baser var hvide, mens andre var grøn, blå, grøn, lilla eller gul. Disse lampe baser havde lille dekoration, normalt kun solid gold bands i bunden, top og måske i midten. Frankrig var det eneste land, der producerede opaline glaslamper. De er eftertragtede samlerobjekter i dag.

Art Nouveau

Den franske arkitekt Hector Guimard anvendes opdragsgivere af art nouveau på hans lampe baser i slutningen af 1800-tallet. Stilen dominerede europæiske og amerikanske møbler, smykker og mode. En art nouveau lamp havde en solid messing eller tin cirkulære base, der var 10-12 inches i diameter. Design motiv indarbejdet bløde kurver og ovale former med blomster blomstrer. Lampe basistypografi forblev en stærk indflydelse i hele Europa indtil første verdenskrig, da den modernistiske kunst bevægelse erstattet det.

Ormolu

Støbte fra forgyldt guld, havde ormolu lampe baser en udsmykkede design påvirket af 1800-tallet renæssancestil. Jorden guld blandet med kviksølv dækket bronze, der var fyret indtil kviksølvet brændt væk, forlader den guld overflade. En majestætisk og maskulin stil, ofte med græsk mytologi motiver og dyr, ormolu baser afvejes 5 pounds og meget mere. En urne form med to håndtag var fælles, men så var firkant og ottekant figurer. Frankrig, England og Tyskland gjorde de fleste af ormolu databaser.

Tole

Kunsten at hånd-stemplet tole lampe baser begyndte i Skandinavien i 1700-tallet.

Tole lampe baser var lavet af billig metal, normalt tin- eller messing, der var stemplet med blomst eller scroll design og derefter samlet. Langtidsholdbare og let at lave, de mest almindelige base figurer var cylindrisk og firkantet. Baser var 6 til 18 inches høj. Tole lampe design påvirket folkekunst i England og USA i 1900-tallet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com