Fælles jord bakterier

April 20

Fælles jord bakterier

Sund jord vrimler med mange forskellige arter og stammer af bakterier. Mange bakterier er afgørende for at nedbryde organisk materiale; andre giver vitale næringsstoffer til planterne. Flere fælles grupper af bakterier er især vigtigt at sikre sundheden for din jord.

Typer

Bakterier er en særlig vigtig gruppe. De er ansvarlige for lugten af frisk jord. Kvælstof-fiksersalte ligesom rhizobium gøre ammoniak ud af atmosfærisk kvælstof, mens nitrificerende bakterier omdanne ammoniak fra kvælstof-fiksersalte til nitrat, som planterne kan bruge. Nogle bakterier som Pseudomonas fluorescens hjælpe til at holde skadelige organismer som snyltende svampe i skak.

Funktion

Fordi planter udlede næringsstoffer fra jorden, er bakterier som kvælstof-fiksersalte nøglen til planters sundhed. Bakterier og nedbrydere også øge næringsstof niveauer i jorden ved at nedbryde rester af andre organismer. Bakterier som Pseudomonas fluorescens, der danner mutualistic relationer--foreninger hvor begge parter drager fordel--kan hjælpe holde planter sunde.

Funktioner

Nogle fælles jord bakterier danner symbiotisk foreninger med planter. Visse kvælstof-fiksersalte, for eksempel bor i rodknolde af bælgfrugter som sojabønner. Andre danne karakteristiske strukturer. Bakterier, for eksempel danne glødetråd-lignende kæder, der ligner hyfer af svampe.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com