Fakta om de forskellige typer af jord

November 21

Forstå din jord er et nøgleelement i vellykket havearbejde. Inden du vælger planter eller græs til din værftet, uddanne dig selv om din jordbunds- og klimaforholdene region. Hvis det er muligt, få en jordanalyse fra din lokale Folkeuniversitet eller bruge et hjem testkit. Dette vil advare dig om problemer med jord pH eller næringsstof niveauer, så du kan anvende jord ændringer efter behov.

Jordstruktur

Hver jord består af jordpartikler i forskellige størrelser. Jordstruktur refererer til den fremherskende størrelse af en given jordpartikler. Sandet jord har de største partikler, og også den største jordens porer, af mulden. Lerjord har små, stramt pakket partikler. Silt jordbund har moderat størrelse jordpartikler og føles glat at røre ved. Lerjord jord har en kombination af sand, ler og silt partikler. Du kan teste konsistensen af din jord ved at fugte det og presse en håndfuld jord stramt i din næve. Hvis jorden falder fra hinanden, er det en sandet jord. Hvis det holder sammen, er det ler.

Jordens pH-værdi

En anden faktor, som anvendes til at skelne jord er jord pH. Jordbund med en pH på 7 betragtes som neutral. PH niveauer under 7 er sure, og niveauer over 7 er basisk. Jordens pH-værdi har en betydelig indvirkning på næringsstof tilgængelighed. I sur jord, for eksempel, kalium, kan magnesium og calcium niveauer være for lav, hvorimod andre næringsstoffer, som jern, zink og aluminium kan være til stede på næsten toksiske niveauer. Selv om stærkt sure eller basiske jord er generelt uønskede, kræver nogle planter som blåbær og Rhododendron, jordbund med ekstrem pH-niveauer.

Saltindhold

Saltholdigheden er et andet vigtigt jord faktor. Selv om nogle saltholdighed kan være gavnligt at plante vækst og generelle jord sundhed, har overdreven saltholdighed en række skadelige virkninger, som utilstrækkeligt vandindtag, jordpakning og plante stress. Planternes rødder er i stand til at trække i tilstrækkelige mængder af vand og næringsstoffer, når store mængder af salt er til stede i rodzonen. Høj jorden saltholdigheden er især udbredt i tørt klima og steppeklima områder i USA, ifølge Montana State University forlængelse.

Frugtbarhed

Jord kan også betegnes som "frugtbare" eller "dårlig." Disse termer henviser til jordens evne til at opretholde planteliv. Tilstedeværelsen af organisk materiale er en vigtig bidragyder til jordens frugtbarhed. Organisk materiale ikke kun giver de tre essentielle plantenæringsstoffer (nitrogen, fosfor og kalium), men det tilføjer også mikronæringsstoffer til jorden, hvilket øger jordens evne til at opretholde Plantesundhed. Organisk materiale er også en alsidig jord ændringsforslag og forbedrer både sand- og lerjorder. Som med enhver jord ændring, skal du bestille en jordanalyse før du anvender organisk materiale på webstedet jord.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com